Results 1 to 9 of 9

"Check Gages" light flickering on and off

This is a discussion on "Check Gages" light flickering on and off within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; recently the "check gages" light has been flickering on and off,so i look at the gages and only thing thats ...

  1. #1
    Junior Member pdiddyz28's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Boston,MA
    Age
    30
    Posts
    35

    navy blue
    1998 z28 m6

    Angry "Check Gages" light flickering on and off

    recently the "check gages" light has been flickering on and off,so i look at the gages and only thing thats out of place is the Battery gauge is constantly going from 13 which is good to 8 which is in the red.it's a brand new battery i bought last year,could it be the alternator? Cuz the power steering pump was leaking for a while which as you all know is right above the alternator.also the "high beam" blue icon is always light now too?

    thanks i appreciate all the input!

  2. #2
    Member DaddySS's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bergen Co. NJ
    Posts
    590

    Black
    2000 Camaro SS Conv.

    Low voltage can cause a variety of problems. Get the alternator checked.

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Check your connections at the battery and your grounds as well.

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Is your battery a Delco? The negative terminals tend to fall out of the battery itself. Not to mention leak all over the battery tray.

  5. #5
    Member speedyWS6's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    U.K.
    Posts
    494

    Pewter
    2002 WS6 TA

    Yep ^^^

    I had a Delco until recently and my Neg. terminal quite literally fell out, too!!

    There was evidence of a previously "fudged" repair where you could see epoxy glue in the hole

    Had to give in and get a new one (different brand) and trust me...over here in the UK your choices are really limited in side post batteries and costly also I was advised to tighten lightly with a smear of petroleum jelly on the threads... worked well!!

    Trev )

  6. #6
    Junior Member pdiddyz28's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Boston,MA
    Age
    30
    Posts
    35

    navy blue
    1998 z28 m6

    the battery i have is a Duralast Gold.i'll try to tighten the terminals.Any idea why the High Beam icon is lite also?i don't even have high beams cuz i changed the headlights to HID's last year and its just now coming on?

    Thanks.

  7. #7
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    Quote Originally Posted by pdiddyz28 View Post
    recently the "check gages" light has been flickering on and off,so i look at the gages and only thing thats out of place is the Battery gauge is constantly going from 13 which is good to 8 which is in the red.it's a brand new battery i bought last year,could it be the alternator? Cuz the power steering pump was leaking for a while which as you all know is right above the alternator.also the "high beam" blue icon is always light now too?

    thanks i appreciate all the input!

    your alt is shot... need to fix that leak asap cause you got a goo fire hazard going there...

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Most likely the alternator, but won't hurt to remove the battery and take it back to where you bought it for a free load test. Make sure the battery is a minimum of 690 CCA.

  9. #9
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Leaky power steering pump above alternator=FFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUU

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Grand Prix GT "check engine light"
    By rschap1 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 3
    Last Post: 10-24-2008, 07:20 PM
  2. check gages light
    By mirmir200206@yahoo.c in forum New Member Introductions
    Replies: 4
    Last Post: 06-10-2008, 01:21 PM
  3. "Check Gauges" light on
    By 1TA LS1 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 09-07-2007, 09:30 AM
  4. "Check Gauges" light on, how much fuel is left?
    By amon37 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 01-14-2007, 07:29 PM
  5. Check Gages Light...
    By cool87gn in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 05-06-2006, 01:48 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •