Results 1 to 18 of 18

Check engine light is flashing

This is a discussion on Check engine light is flashing within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; The other night coming home the check engine light on my 99 Z-28 started to flash. So I took it ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    Check engine light is flashing

    The other night coming home the check engine light on my 99 Z-28 started to flash. So I took it easy and got it home, went up to Auto Zone and found #3 cylinder miss firing. I have replaced the coil, plug, wire and now the injector on that cylinder. At light throttle it still has the miss can even fell it. But under heavy throttle it runs like a champ. the car has 129,000 miles all stock. Last year I put new wires and plugs in, MSD wires and a good set of plugs.

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    What did you gap the plug at? Is your wire on good and tight? No burns or breaks.
    J
    Last edited by sunsetorangess; 01-05-2008 at 08:01 AM.
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Senior Member TransAm11973's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    in my Trans Am
    Posts
    2,630

    Black
    2000 Trans Am WS6

    fuel rail???

  4. #4
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tulsa,OK
    Age
    37
    Posts
    914

    Quick Silver
    2002 Z06

    A melted o2 sensor wire on my car after my header install caused a similar issue it only mis-fired on #5. I also had a 02 code but my point is if the readings are bad it can cause only 1 cylinder mis-fire code.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    Right now all I have is the mis-fire code. I did put NGK plugs in. There are no burn makes and the wire ohms out good. Also the wire is on good and tight.

  6. #6
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    with all of those items swapped, it's about time for a compression and leakdown test. Have you pulled the valve covers and inspected the rockers and springs for that cyl?

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    Just did a compression test. It has 160psi. So I don't see a need to pull the valve cover. At least this time the plug was not wet when I pulled it out this time.

  8. #8
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Coil?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    The coil was the first thing that was replaced. Going out to move the new coil to another cylinder and run up to Auto Zone and see if the miss moved.

  10. #10
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Harness to the coil? Bad ground?

  11. #11
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    Quote Originally Posted by camky99 View Post
    Just did a compression test. It has 160psi. So I don't see a need to pull the valve cover. At least this time the plug was not wet when I pulled it out this time.
    the test and pulling the cover aren't the same thing... what if you have an issue with an exhaust rocker? The cylinder will test fine but... just trying to be thorough. What was the leakdown result of that cylinder?

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    Ok just moved coil #3 to #1 cylinder, on the way up to Auto Zone the light starts to flash again. This time the miss shows up on #7 cylinder. Checked the plug wire and it is tight. So this car is driving me up the wall now.

  13. #13
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    I assume P0300 is going off as well.

    Did you check the O2 wire/connection? It sounds like it is something on bank 1.

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    No, I'm not getting P0300 just P0307 this time. So far everything is on bank 1.

  15. #15
    WHEN IT DOUBT FLOOR IT! 2002_ss's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    NY
    Age
    38
    Posts
    73

    SUNSET ORANGE
    2002 CAMARO SS

    I am having the same problem with my 2002 ss. I took it out today to wash it and drove it arround the block and the check engine light started blinking. The car seemed to have plenty of power but was puffing white smoke and it smelled really bad. I got it home fine and the light is now on steady. The car is going to the dealer to be put on the diagnostic machine tomorrow. I hope it is not something serious. Someone please help. Any possible diagnosis from anyone would be greatly appreciated.

  16. #16
    WHEN IT DOUBT FLOOR IT! 2002_ss's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    NY
    Age
    38
    Posts
    73

    SUNSET ORANGE
    2002 CAMARO SS

    best of luck with your car. hope you get it running right. i figured out what mine was and unfortunately its a headgasket. its in the shop now.

  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    Well I belive that the rocker arms and push rods are ok, noise the would cause consern at this time. The other day I moved the coil pack for #3 cylinder to #1 cylinder, before I could go 3 miles to Auto Zone the light was flashing. This time I have a #7 miss fire. When I get home for the weekend I'm going to move the #7 coil and take it for another ride to see if the miss move's. This car is really driving me up the wall at this time. I have checked the o2 sensor wires and conctors and all looks good.

  18. #18
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    ky
    Age
    46
    Posts
    43

    Black
    99 camaro

    Tonight I checked the fuel injector on #7 found that it was working good. So I moved the coil pack to another cylinder. The miss didn't move so I went to remove the plug wire to put another on and the spark plug broke in half with ease. So after replacing the spark plug again the miss is gone and the car runs great. Thanks to all that gave ideals on what to look for.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Check Engine light vs. Service Engine light
    By bigrig73 in forum Computer & Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2010, 07:11 AM
  2. check engine light
    By Darkrider02 in forum Camaro / SS
    Replies: 22
    Last Post: 04-08-2010, 08:32 AM
  3. Question: Check Engine Light
    By 550hpbird in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 02-13-2010, 05:07 PM
  4. Check engine light
    By Mobius_1 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 10-07-2006, 09:39 AM
  5. Service engine soon light = Check engine light?
    By jinxeng in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 08-11-2006, 08:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •