Results 1 to 8 of 8

Charging at W.O.T., Missing at high RPM Won't shif

This is a discussion on Charging at W.O.T., Missing at high RPM Won't shif within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I am having a problem with my Z28, When I'm at about quarter throttle, The car drives fine, shifts fine. ...

  1. #1
    Junior Member hittman's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northern Calif.
    Posts
    8

    sport gold metallic
    1998 Z28

    Charging at W.O.T., Missing at high RPM Won't shif

    I am having a problem with my Z28, When I'm at about quarter throttle, The car drives fine, shifts fine. When I step on the gas from any speed, my charge gauge goes from thirteen down to almost zero, and the engine bogs, and the transmission won't shift out of whatever gear I am in..... Alternator??? Massive short?? anyone else run into a problem like this??? Help please....

  2. #2
    old timer blue02Z's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Age
    31
    Posts
    3,805

    Navy Blue Metallic
    2002 Z28

    sounds like the alternator, go get it tested. if your trans doesnt get the proper voltage then it wont shift or work worth a damn

  3. #3
    Junior Member hittman's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northern Calif.
    Posts
    8

    sport gold metallic
    1998 Z28

    Yeah, thanks, i never even thought of getting it tested... I tested it for voltage, but couldn't test it under a load.... They can do that a parts shop though right?

  4. #4
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    Definately alternator, I just mine a couple weekends ago... my voltage didn't drop as bad as yours under load, but I drive an M6, so no electronic shifting.

  5. #5
    TJEA Retirement Home Dr.Crash's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    U. S And A Greatest country in all of world
    Posts
    3,383

    Stock
    2002 Camaro

    YUp mine did the same. just take it to your local auto parts store and they should be able to test it.

  6. #6
    Junior Member hittman's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northern Calif.
    Posts
    8

    sport gold metallic
    1998 Z28

    Sweet, Thanks for all your help, Never had an alternator do that to me, i will let you know the out come...

  7. #7
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    Mine charges fine, but if I rev it to like 4-5k then it will drop down a bit. Alternator is a couple of months old from GM so Im thinking a new belt or tensioner is in order.

  8. #8
    Junior Member hittman's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Northern Calif.
    Posts
    8

    sport gold metallic
    1998 Z28

    I think i found the problem.... I was getting ready to take out the alternator, when i found some wires pinched between the alternator and the cooling lines, I removed them and wow! what difference, My car still discharges at w.o.t. , but not to zero like it was, now it's at about eight, I'm thinking the voltage regulator is shot from shorting for so long.... I will just replace the alternator this weekend.... Thanks again for your help.... I love this site: luvlove:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. PSN now CHARGING for use???
    By MrMasterCraft in forum Almost Anything Goes
    Replies: 31
    Last Post: 01-20-2010, 11:55 AM
  2. Question: Missing High Frequencies on left side
    By z28colt1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 05-06-2009, 11:09 PM
  3. shif kit
    By ls1speedster in forum Automatic Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 12-21-2008, 07:53 PM
  4. FS: FTRA, KMC "FIVE" Wheels/Tires, B&M Ripper Shif
    By tireburnin in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 3
    Last Post: 06-04-2008, 11:41 AM
  5. battery not charging
    By Unfrozn in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 05-10-2007, 09:34 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •