Results 1 to 11 of 11

changed fuel pump still wont start

This is a discussion on changed fuel pump still wont start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Put newer used fuel pump in an car still won't start any ideas...

  1. #1
    Member izzhemp's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Osawatomie KS
    Age
    28
    Posts
    324

    white/Black
    1999 Pontiac Firebird

    changed fuel pump still wont start

    Put newer used fuel pump in an car still won't start any ideas

  2. #2
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Can you hear it (fuel pump) running, and test rail pressure just to be sure?

  3. #3
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Does the engine just spin or does it try to fire?

  4. #4
    Junior Member BIGGDADDYWIGGS's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Martinez Ga
    Posts
    17
    Blog Entries
    2

    Triple Black
    2002 Ram Air Trans Am

    Same thing with my 96 Trans am

    Had the same thing happen to me, changed out everything that I thought was wrong. Ended up being the Crank Positon Sensor. It stated by the car shutting off while driving then I'd have to let it sit for awhile to start, then it would only go about a mile and shut off again.

  5. #5
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    First thing I would do is check the fuel pressure at the fuel rail as Steven mentioned.

    And not to state the ever so obvious, but also make sure there is fuel in the car

  6. #6
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Quote Originally Posted by 35th-ANV-SS View Post
    First thing I would do is check the fuel pressure at the fuel rail as Steven mentioned.

    And not to state the ever so obvious, but also make sure there is fuel in the car
    ^This. You should see around 58 psi at the rail.

  7. #7
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Quote Originally Posted by Knight View Post
    ^This. You should see around 58 psi at the rail.
    I think he's a V6 bud.


    The 3800-II in f-body with 22 lb. injectors runs @ ~ 48-55 psi..

    With a 3-10 lb loss @ idle.
    Last edited by Smittro; 12-30-2011 at 04:37 AM.
    :\Users\Steven\Pictures\d6ftg5nh.gif


    Suggestion: If you are particularly irritated by another member's posting habits and are constantly fighting the urge to flame them, you can click on that person's profile, and select "Add to ignore list." This will make that person's posts invisible to you.

  8. #8
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Quote Originally Posted by Smittro View Post
    I think he's a V6 bud.


    The 3800-II in f-body with 22 lb. injectors runs @ ~ 48-55 psi..

    With a 3-10 lb loss @ idle.
    Good catch. Didn't notice that, and my mind is usually set to the LS1 standards.

  9. #9
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    I knew it was a tad lower in the V6's being I've checked mine before when I had it, but couldn't recall the exact pressure or I would have posted it. I knew Smitty would have my back there

  10. #10
    Member izzhemp's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Osawatomie KS
    Age
    28
    Posts
    324

    white/Black
    1999 Pontiac Firebird

    Got it running, i checked everything mentioned all was fine let it sit few more hours then it started up an stayed running, already noticing increase in fuel mileage glad the old bird didn't bite the dust thanks everybody

  11. #11
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Have some air in the fuel line that purged out?

    No matter, glad it's back up and running for you.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Still wont start after fuel pump install
    By OneFastZ in forum General Help
    Replies: 54
    Last Post: 08-10-2015, 08:31 AM
  2. Ls1 won't start/ just replaced fuel pump
    By Bigjames25 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 10-09-2013, 10:02 PM
  3. Wont Start!!! No spark, but have fuel
    By Lucky 13 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 07-07-2009, 01:10 PM
  4. Fuel pump wont come out...need help[ fast!!!
    By ttocs in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 04-28-2006, 06:53 PM
  5. Replies: 26
    Last Post: 01-17-2006, 10:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •