Results 1 to 4 of 4

Change oil light...600 miles??

This is a discussion on Change oil light...600 miles?? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My change oil light is coming on when I start my car and then goes off after a couple minutes. ...

  1. #1
    nothing to prove LOCKDOWN's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ohio - West of Cleveland
    Age
    32
    Posts
    131

    Light Metallic Pewter
    1999 Camaro Z28

    Change oil light...600 miles??

    My change oil light is coming on when I start my car and then goes off after a couple minutes. I changed the oil less than 700 miles ago? I read somewhere that the car doesn't just go by how long ago the oil was changed, but it also goes by how high the RPM's were and how hot the oil gets. I don't know if this is true or not, but I do not drive the car hard by a long shot. My battery died not long ago and I think it started about that same time. Since then I got another battery but it still keeps coming on... any suggestions?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    The GM oil life system needs to be reset manually when you change the oil. Turn key to RUN, press and hold the oil/trip reset button on the dash until it flashes and goes off. Or you can turn the key on and depress the gas pedal three times if you don't want to reset the trip odometer. I change mine by mileage - takes way too long for the change oil light to come on IMO.

  3. #3
    Space Cadet RainMan's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Port St. John, FL
    Posts
    530

    Red & Dk Gray
    2002 WS6, '08 G8 GT

    You simply have to reset the light. Check your owners manual for the specific procedure. For my '02 it resets by the Trip odometer reset. Key on, engine off, press odometer rest for 12 seconds, lamp should flash then go out. Done. Turn key off, wait about 30 seconds, Start engine, see if light returns.

  4. #4
    nothing to prove LOCKDOWN's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ohio - West of Cleveland
    Age
    32
    Posts
    131

    Light Metallic Pewter
    1999 Camaro Z28

    yep, worked. Thanks guys. I did that when I changed the oil, I guess I just didn't know why it was still going off? Could it have to do with my battery dying, cause I know it kept resetting my trip odometer when it would get low.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •