Results 1 to 9 of 9

Car won't start... Please read

This is a discussion on Car won't start... Please read within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; The car worked fine the night before when i got home around 10PM. Woke up the next morning and when ...

  1. #1
    Member jamessr's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Newport News, VA
    Posts
    266

    White
    2000 Trans AM

    Car won't start... Please read

    The car worked fine the night before when i got home around 10PM.
    Woke up the next morning and when I turned the key the lighst on the panel come on but no crank. My security light comes on for 2 seconds then goes off with the air bag and check engine light. I'm hoping its not VATS but it does go off after a second.
    After I turned the key I checked for fuel at the rail, I have fuel pressure.
    My battery is reading 12.58V, I checked all the fuses under the hood in those 2 boxes. I even changed the relays for starter, fuel pump with the fans, no use. I wasn't reading any voltage on the fuses themselves to ground but the large leads going into the boxes(main power) to ground read 12V. Not sure if that might be the issue. Also inside I checked some fuses inside drivers side, I had voltage to ground on all of them except
    3 STG WHL CNTRL 1A
    13 STG WHL CNTRL 1A
    Everything else had voltage to ground.
    I had a turn up 4 days ago but the car ran fine after that. I have to goto work in like an hour but I'd like a few suggestions on what to check.

    Thanks in advance, this is my 1st LS1 and I'm clueless on what to check

    2000 WS6 Trans AM 6SPD

  2. #2
    Member jamessr's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Newport News, VA
    Posts
    266

    White
    2000 Trans AM

    Can anyone help me out with some advice?

  3. #3
    Grand Imperial Wizard Sarge's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas Department of Corrections
    Posts
    18,123
    Retired Outlaw Sum Bitch

    Well if you have no power to the main fuse box ( If I read your post correctly) then you have an issue with your 1) battery 2) Battery Post or terminals 3) your cables....ground or positive.....have you tried to jump it?

  4. #4
    Member jamessr's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Newport News, VA
    Posts
    266

    White
    2000 Trans AM

    Ok I get home like 10 minsute ago and decide to try it again. I turn the key I can here my starter trying to engauge, I can hear the bendix hitting the flywheel.
    So I turn in a few more times then it starts up. I turned it off and restarted again 3 more times and it starts up fine. I'm not totally happy due to i don't understand what I just done.

    I've worked on marine starter systems before, could it be maybe the teeth weren't lining up proper to turn?

  5. #5
    aKa CamaroDude TripleBlackTA's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St.Cloud, MN
    Age
    25
    Posts
    1,039

    Silver
    99 Chrysler 300M

    yea, mine kinda did the same thing so i got a new battery and it starts all the time now

  6. #6
    Greaser Straight Up Greasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    StC
    Posts
    23
    mine was doing that so i took out the engine in put a 396 in it and now its great

  7. #7
    aKa CamaroDude TripleBlackTA's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St.Cloud, MN
    Age
    25
    Posts
    1,039

    Silver
    99 Chrysler 300M

    Quote Originally Posted by Straight Up Greasin View Post
    mine was doing that so i took out the engine in put a 396 in it and now its great
    that would work too

  8. #8
    Greaser Straight Up Greasin's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    StC
    Posts
    23
    you should check the contact points if you dont have electric ones

  9. #9
    aKa CamaroDude TripleBlackTA's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    St.Cloud, MN
    Age
    25
    Posts
    1,039

    Silver
    99 Chrysler 300M

    Quote Originally Posted by Straight Up Greasin View Post
    you should check the contact points if you dont have electric ones

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ***how To Be A Ricer***
    By burnws6 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 42
    Last Post: 02-04-2008, 07:33 AM
  2. Not sure whats going on but car will not start.
    By Krazy351w in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 06-15-2007, 04:03 PM
  3. key switch Security wont let my car start sometimes ?
    By irocandroll4ws6 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 04-26-2007, 07:56 PM
  4. car won't start
    By 97ta in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 09-11-2006, 01:28 PM
  5. Here is a story about my car getting REPOssessed.
    By FSANE in forum Almost Anything Goes
    Replies: 21
    Last Post: 05-17-2006, 11:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •