Results 1 to 13 of 13

car wont start

This is a discussion on car wont start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; This has happened 4 times now..., Basicly the car acts as if the clutch isnt pushed in, everything it lit ...

  1. #1
    Member redss2000's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Atlanta
    Age
    32
    Posts
    162

    red
    2000 ss

    Thumbs down car wont start

    This has happened 4 times now..., Basicly the car acts as if the clutch isnt pushed in, everything it lit on dash. I just keep tryin it and eventually it finally will crank and it fires right up.

    I assume something to do with the sensor that tells the car i have the clutch in? Is this normal?

    I have a warnenty still until aug so if i could get it coverd it would be great...

    This prob wouldnt mean my clutch is gone would it? because it seems to work fine

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    that switch is on the back of the clutch pedal if that's what it is.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    does your security light stay on or anything like that? What happens when you turn the key over? Nothing?

  4. #4
    Member redss2000's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Atlanta
    Age
    32
    Posts
    162

    red
    2000 ss

    all the lights go out i think,not sure if they come bck on or not until i let the key back? i just keep pushing the clutch back in and turning key till it cranks

  5. #5
    Member redss2000's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Atlanta
    Age
    32
    Posts
    162

    red
    2000 ss

    is this switch directly on the back of the pedal, i looked for it the first time this happened and i didnt see anything

  6. #6
    Senior Member Redphoenix1998's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Jose
    Age
    36
    Posts
    1,897

    Red
    1998 Pontiac Trans Am

    You have to take out the bottom plastic panel and knee bolster to get to the switch. It's a white pushbutton switch you'll see it. When you crank the engine see if the security light stays on. If it does, it's the resistor on your key

  7. #7
    Member redss2000's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Atlanta
    Age
    32
    Posts
    162

    red
    2000 ss

    Quote Originally Posted by Redphoenix1998 View Post
    You have to take out the bottom plastic panel and knee bolster to get to the switch. It's a white pushbutton switch you'll see it. When you crank the engine see if the security light stays on. If it does, it's the resistor on your key
    ok thanks....u know what it may be the key...ill take my other set with me, and find out

  8. #8
    Member redss2000's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Atlanta
    Age
    32
    Posts
    162

    red
    2000 ss

    well it not the key, ill have to take the underdash apart this weekend, you think i just reattach the sensor, or replace it?

  9. #9
    Senior Member Redphoenix1998's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Jose
    Age
    36
    Posts
    1,897

    Red
    1998 Pontiac Trans Am

    it's hard to say cause it could be the wiring to the switch. Check everything, make sure you have power and ground to the switch. Last resort, replace it if nothing else

  10. #10
    Pony Killer Insert's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Mississauga, Ontario, Canada
    Age
    29
    Posts
    242

    Black
    2002 Camaro SS M6

    if nothing happens, and the lights just turn on but engine doesnt crank i would put my money on the security system our cars have. if its not the key it could be a corroded or loose wire under dash. i had the same stupid problem with my 95 bird. it was just a loose wire with the security system.

  11. #11
    Member redss2000's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Atlanta
    Age
    32
    Posts
    162

    red
    2000 ss

    Quote Originally Posted by Insert View Post
    if nothing happens, and the lights just turn on but engine doesnt crank i would put my money on the security system our cars have. if its not the key it could be a corroded or loose wire under dash. i had the same stupid problem with my 95 bird. it was just a loose wire with the security system.
    how do i know where these wires are?

  12. #12
    Senior Member GULLETT17's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Muncie, IN
    Posts
    2,554

    00 TA PWTR, 98 VertTA NBM
    80 TA BLK, 80 Formula NBM

    corroded/bad connection at the starter?

  13. #13
    Member redss2000's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Atlanta
    Age
    32
    Posts
    162

    red
    2000 ss

    Quote Originally Posted by GULLETT17 View Post
    corroded/bad connection at the starter?
    could be that as well, i think ill just wait till i take the car to get a seal in the rear end replaced and ill have him look at it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. Z71 wont start
    By duranws6 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2013, 08:49 PM
  3. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2010, 08:23 AM
  4. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum LT1
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2010, 06:32 PM
  5. ls1 wont start
    By FutureWS6 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-02-2010, 09:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •