Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 27

car wont start

This is a discussion on car wont start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Car won't start, key fits snug in the ignition, no wriggle room at all,I don't have a key pad either, ...

  1. #1
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    car wont start

    Car won't start, key fits snug in the ignition, no wriggle room at all,I don't have a key pad either, I have been using my key to unlock my doors, then putting the key with the chip in the ignition to start it before the alarm goes. Off....now the car won't start or even turn off the alarm when I do this......

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    is the security light on, top right corner of the dash cluster IIRC?

  3. #3
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    It flashes but then stops.

  4. #4
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...


  5. #5
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Ok gonna try and do that....just hope it works......just need to find a ride to the closest autozone and get some resistors.

  6. #6
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    I just need to get my hands on a ohm reader.

  7. #7
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Radioshack has some for like $15-20 or cheaper ones I think, they also have A BUNCH of resistors

    - - - Updated - - -

    Wait, your key doesn't even go into the start/run position?

  8. #8
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Got my hands on an OHM reader, the first number that pops up is 3.0, and when I take it off it says 14.10....which number should I go by???

  9. #9
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Shit no radioshack what about AutoZone.....and my key does turn all the way to the start and run position.

  10. #10
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    That's a chart on all the keys, see which one is closest and that'll be the key number that you have. It helps gives you the min and max ohm range. If your key isn't even going into the run/start position then I doubt that this is the issue. When my car went through this, the security light would stay on for like 15min and it would just not start but the key would be able to turn into the running position. If your key is not turning at all then it might be the ignition cilinder crapping out, my truck just went through this and the only way to start it was to wiggle the key as you would turn it.

    VATSResistanceTable.jpg

  11. #11
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Ok AutoZone and O'Reillys doesn't have any resistors....any other recommendations.

  12. #12
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Maybe a Target or Walmart in the electronics section

  13. #13
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Om going try wally world.

  14. #14
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Wally world doesn't have them....is there another way to do this fix???

  15. #15
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    I'm pretty sure its either this or the expensive dealer fix

  16. #16
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    [QUOTE=silverWS6;2837968]That's a chart on all the keys, see which one is closest and that'll be the key number that you have. It helps gives you the min and max ohm range. If your key isn't even going into the run/start position then I doubt that this is the issue. When my car went through this, the security light would stay on for like 15min and it would just not start but the key would be able to turn into the running position. If your key is not turning at all then it might be the ignition cilinder crapping out, my truck just went through this and the only way to start it was to wiggle the key as you would turn it.

    VATSResistanceTable.jpg[/QUOTE

    The key turns all the way, and the security light blinks like it normally does, then goes off. but the alarm comes on.....the alarm goes off, then when i turn the key again the alarm goes off again.....i was thinking about buying another key fob , but i can't do that till i get paid. but it looks like ill be doing the bypass....just need to figure out what number key i have. i posted wht the ohm reader is giving me, i just don't know what im looking at to be honest ha ha. a little help on that would be grateful please.

  17. #17
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Are you sure you have it on OHMS, it should give you a 4 digit number without a decimal. I'm pretty sure that's how it works, so on that graph there is no 3.0 or 14.10 unless 14.10 would mean 1410 then you would be closest to key #6

  18. #18
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Quote Originally Posted by silverWS6 View Post
    Are you sure you have it on OHMS, it should give you a 4 digit number without a decimal. I'm pretty sure that's how it works, so on that graph there is no 3.0 or 14.10 unless 14.10 would mean 1410 then you would be closest to key #6
    It have me that 14.10 when i took the probes off the key. and yes i have it set to ohms....looks like the omega symbol.
    Last edited by TransAmFanatic; 03-23-2013 at 05:39 AM.

  19. #19
    Stang Killer TransAmFanatic's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Harvey, La
    Age
    33
    Posts
    294

    Pewter
    1999 Trans Am

    Ok from what I have been looking at on radioshacks website, the resistor in the key is a 3.00 ohm resistor....no I don't know what the maximum, minimum, or design resistance is....having trouble trying to figure all that mess......math was never my strongest subject. If anyone can help me out here I would be greatful.

  20. #20
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    If you get a 3 ohms resistor and plug it in like the VATS thread shows then that should take care of the job

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. Z71 wont start
    By duranws6 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-2013, 08:49 PM
  3. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2010, 08:23 AM
  4. LT1 wont start
    By Bad Co. in forum LT1
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-2010, 06:32 PM
  5. car wont start
    By redss2000 in forum General Help
    Replies: 12
    Last Post: 06-20-2008, 02:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •