Results 1 to 4 of 4

car wont run need help bad!!!

This is a discussion on car wont run need help bad!!! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; today when I left the store my car started up fine but as soon as I put in in gear ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    29 palms
    Posts
    404

    black
    2000 pontiac TA vert

    car wont run need help bad!!!

    today when I left the store my car started up fine but as soon as I put in in gear it kept wanting do die and it did. I started it up again and in park it was fine but as soon as I put it in reverse or drive it would idle extremly low for a few seconds and then just die. It was one hell of a task just to get back home every time I slowed down the car would idle low and try to die. The only reason it did not die was because I would put it in Nuetral and give it gas. If I did not do that It would have died every time. Any thoughts.

  2. #2
    Junior Member astraltramp's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Katy, Texas
    Age
    44
    Posts
    11

    White
    '01 Z28

    I had a car years ago that did that. Turns out that the air intake bellow that ran from the air cleaner to the intake had cracks and I was sucking in more air into my intake than was needed.
    The dealership that I took it to said that I could pay $100 to order the new bellow, or I could just wrap it in electrical tape to cover the cracks. Since it was a Ford, I went the cheap route and taped it. It worked and I never had a problem with it again.
    Check to make sure your not getting too much air.

  3. #3
    Car RamRod 98Camarod's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Goose Creek, SC/ NWS
    Posts
    253

    Green
    1998

    I would check the air inlets and check to see if you have a vac leak.

  4. #4
    Nitrous Tuner LS2Tuner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WestCoast AZ-CALI
    Posts
    4,763

    Silver
    05 Goat SMASHED

    Yes I would also check the inlet tubes. Also if thats not the issue I'd check the maf....... Do you have a wet style air cleaner on it???
    Don't be afraid of the bottle!!! Be afraid of your tune!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •