Results 1 to 6 of 6

Car starts...then doesn't start....HELP!

This is a discussion on Car starts...then doesn't start....HELP! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; The Camaro's been doing great (for the most part), but recently the car decided it didn't want to turn over. ...

  1. #1
    Junior Member GungHoPopsicle's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nashville, TN
    Age
    32
    Posts
    97

    Arctic White
    '00 Camaro M6 SS #3553

    Car starts...then doesn't start....HELP!

    The Camaro's been doing great (for the most part), but recently the car decided it didn't want to turn over. All lights and radio turned on no problem, but not even a peep to indicate I was turning the key in the ignition. Tried over and over and nothing. Came back the next day, put the key back in the ignition - started up no problem, so I drove it straight home. New battery and alternator, starter was tested a while back and had no problems. Needless to say, I'm very hesitant to drive it anywhere out of fear of being stranded. What does this sound like to you guys?

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Is the security light on?

  3. #3
    Junior Member GungHoPopsicle's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nashville, TN
    Age
    32
    Posts
    97

    Arctic White
    '00 Camaro M6 SS #3553

    I can definitely check. What would that indicate?

  4. #4
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    VATs issue.


    The PASS II key system is not know as the greatest anti-theft system out there. Frustrates owners more than thieves. If you have the security light on it cuts off the fuel pump and starter for a time limit.

  5. #5
    Junior Member GungHoPopsicle's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nashville, TN
    Age
    32
    Posts
    97

    Arctic White
    '00 Camaro M6 SS #3553

    That could be it then. Got in it today and it started up just fine; security light came on with the rest of the dash lights, but disappeared with them as well. I suppose I'll just assume it's that for now, but knowing my Camaro and its laundry list of past problems, who knows...

  6. #6
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    A lot of times it's the key just needs cleaned up. See if there's any gunk on the contacts.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sometimes cranks but doesn't start
    By Mrmowerguy in forum General Help
    Replies: 18
    Last Post: 03-07-2011, 06:59 PM
  2. Help: pop starts wont start with key.
    By kensz28 in forum Camaro / SS
    Replies: 4
    Last Post: 04-29-2008, 10:19 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 04-04-2007, 12:06 AM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 08:11 PM
  5. car doesn't start
    By BlackTA00 in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 09-16-2005, 09:48 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •