Results 1 to 9 of 9

Car is Shutting Off

This is a discussion on Car is Shutting Off within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; When I turn the car off and go to turn it on 3 out of 5 times it wont crank. ...

  1. #1
    Never Drink and Derive Tonik's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Texas
    Age
    28
    Posts
    1,019

    Black
    '99 SS

    Unhappy Car is Shutting Off

    When I turn the car off and go to turn it on 3 out of 5 times it wont crank. No clicking noises or nothing. The car is getting NO power. If i fiddle with the battery wires (remove them and re-attach them) it may start back up. Somtimes I just need to jiggle the wires and I can start it. A couple times it has shut off while driving down the road, had to come to a stop (no power steering), jump out, and jack with the wires untill i could turn it on again. I have tried tightening the hell out of them but that just made it harder to take them off next time that it wouldn't start.

    Any Suggestions?


    P.S. I have had the battery tested and it is fine.

  2. #2
    Member SSpdDmon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Farmington, MI
    Age
    36
    Posts
    332

    SOM
    '01 Camaro SS

    Any lights on the dash (ie - Security) when it happens?

  3. #3
    Junior Member BIG SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    DETROIT MI
    Age
    40
    Posts
    21

    BLACK
    1998 Z28

    Detroit Muscle

    I Had The Same Problem In My 98 Z This Past Summer. I Had To Get It Fixed, I'll Be Damned If I Would Had Get Out At Night And Open The Hood In The Second Most Dangerous City In America (just Found That Out). But Anyway I Took It To A Mechanic And He Charged Me $10 To Cut Off The End Of My Groun Wire And Put On A New Connector And Put It Back On The Battery. After So Long, Those Wires Get Corroted On The Inside But Near The End. So It Is A Headache But Nothing Major. SSPD DEMON, I NEED TO MOVE TO FH, ATLEAST IT WAS #60 COMPARED TO DETROIT'S #370
    Last edited by BIG SS; 10-30-2006 at 12:28 PM. Reason: TO MENTION FARMINGTON HILLS

  4. #4
    Member SSpdDmon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Farmington, MI
    Age
    36
    Posts
    332

    SOM
    '01 Camaro SS

    Move out here then...there's always room for one more.

  5. #5
    Never Drink and Derive Tonik's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Texas
    Age
    28
    Posts
    1,019

    Black
    '99 SS

    Quote Originally Posted by BIG SS View Post
    I Had The Same Problem In My 98 Z This Past Summer. I Had To Get It Fixed, I'll Be Damned If I Would Had Get Out At Night And Open The Hood In The Second Most Dangerous City In America (just Found That Out). But Anyway I Took It To A Mechanic And He Charged Me $10 To Cut Off The End Of My Groun Wire And Put On A New Connector And Put It Back On The Battery. After So Long, Those Wires Get Corroted On The Inside But Near The End. So It Is A Headache But Nothing Major. SSPD DEMON, I NEED TO MOVE TO FH, ATLEAST IT WAS #60 COMPARED TO DETROIT'S #370

    Awesome, thanks bud.

  6. #6
    Mattg
    Guest
    I had the exact same problem. I couldn't see it corroding on the outside, but when I pulled it out it was bad on the inside.

  7. #7
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Security.

    Either your key or your tubbler is going bad.
    Mine took about a year to finally not start. Had to take the key to the dealer and have them tell me what ohm resistor is in it. I then got that size resistor and put it inline with the tubbler wires under the dash.
    2008 Trailblazer SS
    Yank PTB3600, Kooks 1 7/8" LT's, 4" intake, E-fans, Magnaflow, Sonnax kit, tranny cooler, tune.
    Lowered, HID's, tinted.

    1999 Pontiac Trans Am WS.6 #1747 SOLD
    531.1 RWHP 481.3 FT/Pounds all motor.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    VATS/security light won't make the car shut off going down the road, right?

  9. #9
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    No.
    Did I not read it right??

    I read it was just a problem starting.




    Yup...I am a tard.
    Check cables like mentioned.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •