Results 1 to 9 of 9

car seems slower off of line after slp lid install

This is a discussion on car seems slower off of line after slp lid install within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; over the weekend I installed a SLP lid along with replacing the air filter and the power steering pump. Well ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Eau Claire, WI
    Posts
    93

    Black
    79 Trans Am

    car seems slower off of line after slp lid install

    over the weekend I installed a SLP lid along with replacing the air filter and the power steering pump. Well it has been a few days since and every time I give it some aggressive throttle from a stop the car just doesn't have what it used to before the swap. The MAF was not abused during the install and I can still see the 3 sensors inside. Any ideas? It's a very noticeable drop on performance off the line. The car is an A4 and when I drove it the first few times I could break the tires free a bit and now I get nothing more then a slight squeak. It just feels like the motor is working very hard and is getting less performance.

  2. #2
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Try cleaning the MAF with some CRC cleaner. I'd also check all the connections to the MAF and the IAT. Make sure there are no air leaks after the MAF also.

  3. #3
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    ^^agree.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Eau Claire, WI
    Posts
    93

    Black
    79 Trans Am

    Could you give me the idiot proof process of cleaning that. I'm used to my 400 where I didnt have to worry about sensors and such

  5. #5
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Step 1: Remove clamps between throttle body and lid.
    Step 2: Remove intake bellows from MAF
    Step 3: Place MAF on rag on floor
    Step 4: Spray CRC MAF cleaner into MAF and let cleaner/dirt soak into rag
    Step 5: Let air dry
    Step 6: Reinstall MAF/bellows
    Step 7: Get in car and HAVE FUN

  6. #6
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    I agree that it is the MAF. The SLP lid will not hurp performance unless you have a leak at the clamps.
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Eau Claire, WI
    Posts
    93

    Black
    79 Trans Am

    I will clean it and keep everyone updated. Maybe buy a used smooth bellows

  8. #8
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,466

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Before you go dropping all that coin on the smooth bellows, look into a Fernco connector at your local hardware store. They cost about $4 and serve the same purpose as the smooth bellows that sell for $60+

  9. #9
    expensive tires az gt eater's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    phoenix
    Posts
    1,951

    white
    04 2500 4x4 crew cab

    And make sure you don't touch the wires in your MAF. They break easily. And they are VERY sensitive.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Why am I slower?
    By joedude02 in forum Drag Racing
    Replies: 22
    Last Post: 12-10-2009, 08:07 PM
  2. Brakes are spongy after Line Lock install...
    By ls1camino in forum Suspension and Handling
    Replies: 2
    Last Post: 07-04-2009, 02:06 PM
  3. Does 18's = SLOWER CAR?
    By WS6ICK2K in forum Wheels and Tires
    Replies: 35
    Last Post: 01-29-2008, 06:53 PM
  4. car seems slower
    By wayfastws6 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 05-25-2006, 06:24 PM
  5. slower car..?
    By Snake Eater in forum External Engine
    Replies: 13
    Last Post: 01-11-2006, 03:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •