Results 1 to 11 of 11

Car runs horribly when wet

This is a discussion on Car runs horribly when wet within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; If it is wet and/or raining outside, my car runs like total crap. It will repeatedly stumble and bog, and ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Herrin, IL
    Posts
    21

    Car runs horribly when wet

    If it is wet and/or raining outside, my car runs like total crap. It will repeatedly stumble and bog, and will also try to stall out on me but then rev back up when I give it gas.

    Is this a certain part getting wet or what? I'm at a total loss

  2. #2
    Member dlmeadows's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    TN
    Age
    33
    Posts
    451

    metallic pewter
    2001 WS.6 Trans Am

    sounds like your air filter may be getting a little moisture in it. the only problem I have in the rain is my car tends to want to run a little sideways lol.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    how many miles are on your plug wires? Might have a couple with small cracks that's letting moisture in also. Just something to check.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Herrin, IL
    Posts
    21
    All I know is that they are Taylor wires, so they can't be THAT old. And the air filter I have has around 3k on it, never given me problems before

  5. #5
    Member dlmeadows's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    TN
    Age
    33
    Posts
    451

    metallic pewter
    2001 WS.6 Trans Am

    what kind of vehicle do you have. if its a T/A is it ram air? if so is the ram air debaffled?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Herrin, IL
    Posts
    21
    Sorry, its a 1998 Z-28 with a cam, stall, tune, etc. So no ram-air

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    15

    Blue
    2001 Trans Am WS6

    WIRES WIRES WIRES.

    i bet $5.oo

    heres the test, somewhere dark, open the hood, engine running. and use a spray bottle on mist setting and spray all the wires (1 at a time) you will hear/feel the engine stumble and more than likely visually see the spark arching to the water.

    i ran into the same problem and was wires, even if its something else like 1 of the coils, spray all that stuff with the mist and you should find the arching.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    15

    Blue
    2001 Trans Am WS6

    well ?

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Herrin, IL
    Posts
    21
    Will be testing this soon, sorry I'm busy with school.

    Could this have anything to do with the car stalling and surging RPM's as well? Especially when the air conditioning is on

  10. #10
    old timer blue02Z's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Age
    31
    Posts
    3,805

    Navy Blue Metallic
    2002 Z28

    is it just when its wet? how is your fuel filter?

  11. #11
    Missing 4 Cylinders BULLET_WS6's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Denton (Dallas)
    Posts
    10,577

    Silver
    2003 GTI 1.8T :(

    its wires... mine was doing that... gave me a misfire code in cyl one as well... changed wires... runs perfect now

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. She runs!!!!!!!
    By WICKEDLS1 in forum Internal Engine
    Replies: 25
    Last Post: 03-31-2011, 09:43 AM
  2. got killed horribly
    By ATyler in forum Kill Stories
    Replies: 20
    Last Post: 11-19-2008, 05:38 PM
  3. Help: Body Lines off horribly..
    By JoshieDoom in forum Appearance Section
    Replies: 17
    Last Post: 03-14-2008, 12:49 PM
  4. Z06 with only DR runs 10.85
    By powermad in forum Corvette
    Replies: 20
    Last Post: 11-16-2006, 07:21 PM
  5. Engine runs rough, idles rough, runs rich
    By skintox in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-22-2006, 04:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •