Results 1 to 8 of 8

a/c question

This is a discussion on a/c question within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; When I use my air conditioning it blows warm air for about 10 minutes and then starts cooling off. I ...

  1. #1
    MSZ28
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    TEXAS
    Posts
    61

    PEWTER
    1999 Z28

    a/c question

    When I use my air conditioning it blows warm air for about 10 minutes and then starts cooling off. I drive 21 miles to work and it seems like it takes 5-10 miles for it to cool of the car. When it gets going it blows cold air. I would like to get this fixed before Texas summer temps get here. Do you think it just needs to be charged or is compressor going?

  2. #2
    Nitrous Tuner LS2Tuner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WestCoast AZ-CALI
    Posts
    4,763

    Silver
    05 Goat SMASHED

    Quote Originally Posted by MSz28 View Post
    When I use my air conditioning it blows warm air for about 10 minutes and then starts cooling off. I drive 21 miles to work and it seems like it takes 5-10 miles for it to cool of the car. When it gets going it blows cold air. I would like to get this fixed before Texas summer temps get here. Do you think it just needs to be charged or is compressor going?
    You need to watch the clutch on the front of the compressor to see if it is engaging or not... If not you can jump the pressure switch to see if it then engages. If so YES it needs to be charged.
    Don't be afraid of the bottle!!! Be afraid of your tune!!!

  3. #3
    MSZ28
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    TEXAS
    Posts
    61

    PEWTER
    1999 Z28

    thanks, will give it a look this evening

  4. #4
    Nitrous Tuner LS2Tuner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WestCoast AZ-CALI
    Posts
    4,763

    Silver
    05 Goat SMASHED

    No problem glad to help.....

  5. #5
    Single Malt rbob93's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Age
    68
    Posts
    2,707

    Sebring Silver
    2000 CamaroSS

    Check your AC belt.....especially if you've never changed it
    I change mine once a year....less than $20 & 20 minutes

  6. #6
    MSZ28
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    TEXAS
    Posts
    61

    PEWTER
    1999 Z28

    compressor clutch is working, will check again today.

    I need to change belt, never has been changed, 70,000 miles

  7. #7
    Nitrous Tuner LS2Tuner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WestCoast AZ-CALI
    Posts
    4,763

    Silver
    05 Goat SMASHED

    So it is cycling on and off like it's suposed to?

  8. #8
    Impounded
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Pa
    Posts
    276

    Red
    99 TA

    mine was doing that when we 1st bought the car,it was overcharged with freon.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. A/C connector question
    By mczerwonka in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 04-07-2007, 03:13 PM
  2. Another A/C Question
    By shlby123 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 03-12-2007, 12:40 PM
  3. A/C & defrost
    By slade8200 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-29-2007, 08:47 PM
  4. A/C Problem
    By romulo13 in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 08-20-2006, 06:42 PM
  5. a/c compressor replacement
    By stang2z in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-16-2005, 03:40 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •