Results 1 to 14 of 14

Broken Trans mount, need aftermarket one.

This is a discussion on Broken Trans mount, need aftermarket one. within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; [I] have a broken trans mount and I want to get a good aftermarket one. I have tried to find ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Vicksburg. Ms.
    Posts
    433

    pewter
    99 Trans Am

    Broken Trans mount, need aftermarket one.

    [I] have a broken trans mount and I want to get a good aftermarket one. I have tried to find one from energy suspenion but I have had no luck.Can someone help me find one so that I want have to pay the $75.00 most of the parts stores here want. The dealer want's $93.38 I want to also know if the energy trans mount will be too harsh for the street? Can someone give me the name of someome that sells these mounts or some just as good.
    Last edited by Street Fighter; 04-19-2012 at 12:57 PM.

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I think I had either a Prothane or Energy Suspension piece. It was on my car for about a week and I couldn't stand the vibration from it. Re-installed the stock trans mount and all is well.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Vicksburg. Ms.
    Posts
    433

    pewter
    99 Trans Am

    Thanks for the info, I wanted to be sure it would ornot work on the street.guess I'll be getting the stock one.

  4. #4
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Talk to the guys at Umi. They might offer different things.

  5. #5
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Poly mounts work -- people have just had mixed experiences with vibrations following installation.

  6. #6
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    I have poly and have very little vibration. Also have the poly motor mounts. All good here
    Suspension: Lower control arms (Spohn), Drive shaft safety loop, Torque arm (Edlebrock), Strut tower brace, Panhard Bar (BMR)

    Under the Hood: Smooth bellows, Lid, Catch can, LT Headers, ORY, AIR/EGR delete, Poly engine/transmission mounts,

    Exterior: Painted brake calipers (Red), Halo “Spyder” Headlights w/matching parking/turn signals (Black)

  7. #7
    Moderator 98TransAmWs-6's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    3,596

    Black/ Silver
    98 TA WS6/ 01 C5 Corvette

    I have the prothane mount and the part # is: 7-1604 if that helps at all.
    Last edited by 98TransAmWs-6; 04-20-2012 at 06:26 AM.
    1998 Trans Am WS6 - Phantom
    421 CI LQ9, Tick Performance Custom Cam, TFS 255cc LS3 heads, Kooks 2" LT headers, Kooks 3" True Duals w/ high flow cats, FTP 104 lid, Speed Density Tune, 4" silicon tube, LS6 VCT, FAST 102 Intake, NW 102 TB, Oil Catch Can, SLP Bilstein Shocks w/ Vogtland Springs, CTS-V 4-piston Calipers w/C6 Z06 rotors, Stainless Steel Brake Lines, R1 concepts premium rotors, Hawk HP+ brake pads, VFN WSQ Hood, C5-R timing chain, SLP oil pump, E85 tune, Walbro 450 fuel pump, Deatschwerkz 95# injectors, Breathless performance headlights, Frost Tune, !HVAC.
    (Coming Soon) BMR DSL, UMI TQ Arm
    421 LQ9 14.8:1 on E85 Build/

  8. #8
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,567

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Quote Originally Posted by kenro23 View Post
    I have poly and have very little vibration. Also have the poly motor mounts. All good here

    I do have the Prothane motor mounts that I just installed. No problem or real change in feel with them. I have no idea why the transmission mount was such an issue -- I checked and it was the same height as the stock piece.

  9. #9
    Senior Member kenro23's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Houston
    Posts
    1,062

    Pewter
    '00 SS

    Hmmmm

  10. #10
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    I had a poly mount trans and motors from ws6store and i didnt notice any difference in vibration (probably because i had a cam). But if you plan on JUST doing the trans mount you will end up having to replace the motor mounts a few months later. Might as well do both. (ask me how i know.)

  11. #11
    expensive tires az gt eater's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    phoenix
    Posts
    1,951

    white
    04 2500 4x4 crew cab

    Vibration= race car. Mine vibrates at certain rpms, and I honestly love it. Makes me smile. I balked at changing the motor mounts when I did the LT's, but I guess I will be back in there soon enough. UGh.

  12. #12
    Member Blue28's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ca.
    Posts
    769

    Navy Blue
    1999 Camaro Z28

    Get the ES mount grind/cut down the 2 pre-load bumps and leave the pre-load plate off. If you do it this way it'll add very little felt, or heard vibration.

    Part Number: 3.1142
    Last edited by Blue28; 04-21-2012 at 04:48 PM.

  13. #13
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    i got my energy suspension mount on Ebay...its a generic chevy mount, its not listed as "LS1" or camaro...you pretty much have to have the part number.


    I also left off the pre-load plate they send with it, and saw no increased vibration

  14. #14
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    Prothane Motor and Trans mounts here and it's not that bad
    Motor mounts were shot anyways so don't think it could have gotten worse
    I have no complaints.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wanted: Broken starter. Mount
    By Terral GZ Graham in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 06-28-2016, 08:10 PM
  2. Broken starter mount
    By chevyman24 in forum General Help
    Replies: 68
    Last Post: 06-02-2014, 01:30 PM
  3. Broken Tranny Mount
    By TwistedSS in forum Drivetrain
    Replies: 19
    Last Post: 03-03-2011, 12:47 PM
  4. Problem with broken power seat mount - Help Plz
    By Thewilldog in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 08-10-2009, 06:53 PM
  5. Aftermarket/Corbeau Seat Mount
    By aerojt in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2008, 07:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •