Results 1 to 4 of 4

Brake lights dont work with new bulbs/turn signal issues

This is a discussion on Brake lights dont work with new bulbs/turn signal issues within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ive had turn signal issues for years. Bulbs blowing out left and right, water appearing in the tail light section ...

  1. #1
    Rollo Tomassee AKIRA's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Outside the box
    Age
    37
    Posts
    2,887

    Question Brake lights dont work with new bulbs/turn signal issues

    Ive had turn signal issues for years. Bulbs blowing out left and right, water appearing in the tail light section with no cracks to invite leakage. Normally when I click on the turn signal, if only the arrow comes up, it means the front or back bulb is out and needs replacing. Tedious, but simple. Now the entire passenger tail light refuses to come on for brakes and hazards.

    Heres my fix it break down.

    1. Random bulbs blow
    -looked at bulbs and replaced where necessary (front/back & passenger/driver)

    2. Random bulbs blow, some new, right brake lights done work
    -look and replace again months later, but this time with bulb grease.

    3. No front turn signals work, passenger tail light out, driver side running lights work, brake lights work
    -same as above, but this time focuses on the right rear taillight. Filled with water, but only a couple bulbs out. Sockets are fine. Empty water, replace bulbs with grease.

    4. Nothing works up front, running lights work everywhere, passenger brake lights completely out
    -same as above, but since passenger front turn signal stopped working completely, meaning no running nor turn flash, I replaced the socket with part number 85881 (Monte Carlo socket, which is the same as ours only $20+ less). I also replaced flasher.

    Current problem: hazards do NOT work on passenger taillights. Brake lights do NOT work on passenger taillights. Passenger front running and turn signals work fine. For the first time, the front light will flash without the back responding or not. I have another socket to switch out front driver side, but no brake lights mean Road Pirates giving away tickets.

    The bulbs in the back are fine. No water. No corrosion in sockets. Hazards don't trigger passenger side; drivers side works fine, minus the front. Lights for now, whether parking or full blown headlights, all light up, except drivers front. No fuses blown. Nothing in cigarette lighter socket.

    New parts:
    All bulbs
    All with grease
    Passenger front socket
    Flasher

    Still to do:
    Front driver socket replaced.

    What am I missing or forgetting?




    1999 Trans Am. Signature is missing?

  2. #2
    Senior Member theorangeguy's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    1,434

    Black / White
    '00 T/A M6/'15 Hemi Truck

    did you use LED bulbs by any chance...? or halogen bulbs?

  3. #3
    Rollo Tomassee AKIRA's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Outside the box
    Age
    37
    Posts
    2,887
    I was going to, but they didn't have them. I put them on my to do list, but when the entire passenger rear stopped working when I pressed on my brakes, I thought I better get this fixed first.

  4. #4
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    You must stop the water in the RR housing first thing, or you will keep having problems there. So what lights are not currently working? I do a bulb check on these by turning on the parking lights, then hazards, to see what's on or not. Of course, this way won't check the Center High Mount Stop Lamp, or headlights, but those are not your stated problems.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: I keep blowing turn signal lights?
    By kool-aide in forum General Help
    Replies: 29
    Last Post: 03-29-2012, 03:56 PM
  2. Help: Turn Signal Bulbs Keep Going Out!!!!
    By cz28mdn in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 08-14-2008, 11:13 AM
  3. Running/Turn Signal Bulbs Blowing
    By Julie8241962 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 06-19-2008, 04:57 PM
  4. Turn signals and brake lights don't quite work..HELP!!
    By Kaution vBi in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-05-2007, 10:45 AM
  5. Tail lights wont work...not the bulbs
    By BlueBird in forum Stereo and Electronics
    Replies: 11
    Last Post: 10-15-2005, 10:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •