Results 1 to 7 of 7

bogging motor

This is a discussion on bogging motor within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My motor is bogging in the middle of daily driving. sometimes is when i leave from a stop but it ...

  1. #1
    Junior Member blackbird02's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Midland, Tx
    Age
    30
    Posts
    63

    Black
    2002 Trans-Am

    bogging motor

    My motor is bogging in the middle of daily driving. sometimes is when i leave from a stop but it also happens when im in gear.... it fills like im trying to drive in to high of a gear... any ideas???


    hopefully i will be able to post up some codes later tomorrow.

  2. #2
    Sponsor autotrix's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    301
    Is an automatic?

  3. #3
    Junior Member blackbird02's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Midland, Tx
    Age
    30
    Posts
    63

    Black
    2002 Trans-Am

    No it is not an auto...

    But i do have to codes..... P0135, P0154 both have to do with my o2's...but the crazy thing is that it says on one side its the first one and the other side its the secound.

    The other to twos are P0300 (forgot what it is but its not good , going to have to look it up agian) P0332 has to do with my Nock sen. 2 input... now all i know about that is what i have heard and its not good but i dont know whats behind fixing it..so if you know please try to explane.... now i do have headers that havent been tuned..

    trying to learn about this so any Info you might have would really help out
    Thanks....

  4. #4
    Sponsor autotrix's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tulsa, OK
    Posts
    301
    Your knock sensor could be retarding your timing- I do know that their is a TSB(techincal service bulliten) on the 4.8/5.3 yukon and ect, which called from replaceing the 2 knock sensors ( under the intake, in the valley) and making a silicone wall around the holes so water wont pool up in the holes where the sensors set. Do you wash your engine bay? I hope I am helpin'!

  5. #5
    Senior Member Wheeler99WS6's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    indiana
    Age
    34
    Posts
    1,018

    black, 05 Roush
    black, 99 T/A WS.6

    How many miles on the car? Possibly clogged Cats?

  6. #6
    Junior Member blackbird02's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Midland, Tx
    Age
    30
    Posts
    63

    Black
    2002 Trans-Am

    No Cats

    actually i did wash my engine bay the other day .... Thanks i didnt even think about that ....

    right now im hoping that is pulling the timing out cause of the miss fire and i think the missfire is from the o2's so hopefully the o2's are just causing a chain effect... but if they dont work out i will check on that

    Thanks for the help /

  7. #7
    Senior Member Wheeler99WS6's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    indiana
    Age
    34
    Posts
    1,018

    black, 05 Roush
    black, 99 T/A WS.6

    Quote Originally Posted by blackbird02 View Post
    No Cats

    actually i did wash my engine bay the other day .... Thanks i didnt even think about that ....

    right now im hoping that is pulling the timing out cause of the miss fire and i think the missfire is from the o2's so hopefully the o2's are just causing a chain effect... but if they dont work out i will check on that

    Thanks for the help /
    disconnect your passenger side o2 sensor, I went through auto wash and it had under body spray that got the o2 sensor wire connectors wet. dried it out with a hairdryer and no more problems.
    1999 T/A WS6 Black -------SOLD
    05 mustang Roush sport;
    DOB manifold, m122 SC, 47lb injectors, gt500 TB, roush TVS CAI, Detroit rocker SC grind camshafts, Mac LTs, off road x, roush off road mufflers, roush short throw shifter, kenne bell BAP, Brenspeed 93 octane tune. 479rwhp 436ftlbs SAE.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Some insight into the 3.4L OHV Motor...
    By Black34v6 in forum V6
    Replies: 115
    Last Post: 12-31-2015, 05:51 AM
  2. Building a motor for a turbo
    By 1986camarojoe in forum Forced Induction
    Replies: 3
    Last Post: 09-30-2006, 04:36 AM
  3. Aftermarket Window Motor vs. Stock -Pics
    By 1QuikWS6 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 08-18-2006, 06:48 PM
  4. 2000 LS1 Motor
    By 00SS3546 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 9
    Last Post: 06-30-2006, 04:04 AM
  5. LS1/LS6 Motor for sale
    By TransAmManLS6 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 3
    Last Post: 03-24-2006, 07:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •