Results 1 to 10 of 10

blower motor problems

This is a discussion on blower motor problems within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; whats up guys/gals, im tryin to fix my g/fs blower motor. speeds 1-3 went out about a month ago but ...

  1. #1
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    blower motor problems

    whats up guys/gals, im tryin to fix my g/fs blower motor. speeds 1-3 went out about a month ago but 4(high speed) still worked. but just last week four went out also. i looked it up online and found that many 2000 ford focuses have had this problem and they all just switched the blower motor resister and that fixed the problem. well i just replaced that today and still nothing. i figured if it was the blower motor itself with a working resister it would atleast hum and try and work with power going to it but there is no noise or anything. any ideas out there?

  2. #2
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Bad switch?
    :\Users\Steven\Pictures\d6ftg5nh.gif


    Suggestion: If you are particularly irritated by another member's posting habits and are constantly fighting the urge to flame them, you can click on that person's profile, and select "Add to ignore list." This will make that person's posts invisible to you.

  3. #3
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    hm yea maybe, just seems weird that the frist 3 went out at the same time then a couple weeks later the 4th speed goes too. i just hope the motor isnt bad cuz its a PITA to get in there to get it out

  4. #4
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Quote Originally Posted by pewterz55 View Post
    hm yea maybe, just seems weird that the frist 3 went out at the same time then a couple weeks later the 4th speed goes too. i just hope the motor isnt bad cuz its a PITA to get in there to get it out
    I'd try to hook up a multimeter to the power inputs for the blower and then watch what it does while working the switch through the settings.
    That should help point to the switch if it is the switch.. Hope this helps.

  5. #5
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    not a bad idea thanks smittro

  6. #6
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Thumbs up

    No prob, hopefully you can get to it enough to hook it up..

    Maybe an extra set of hands would help..

  7. #7
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    well the problem is is that is located behind the glove box, so i have the box taken out already and my two arms can hardly fit in there let alone tools,flashlight etc. but like you said ill take a fluke to the prongs on the harness connecting to the motor

  8. #8
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    thread from a while ago but just a fyi, in the ford focus it turned out to be the switch that i diagnosed easily with smittros method(thanks). but also the same thing happened with my old mans ford freestyle (same exact symptoms)but his car just turned out to be the blower motor resister. both cars blowers running perfectly now

  9. #9
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Sweet!

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    syracuse ny
    Posts
    21

    black
    2000 trans am

    I second the switch.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Blower motor
    By az gt eater in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-02-2014, 04:00 AM
  2. Blower Motor Issue: Continued
    By Jmmills92 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-20-2014, 06:50 AM
  3. Blower Motor Malfunction need help!
    By Jmmills92 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 03-13-2014, 04:06 PM
  4. Blower motor not working.
    By bh400ex in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-18-2010, 04:50 PM
  5. A/C Blower motor wires?
    By carls02tafirehawk in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2006, 01:43 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •