Results 1 to 7 of 7

Battery dead/stereo noise

This is a discussion on Battery dead/stereo noise within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My battery is dead today but I can hear a humming noise coming from the Monsoon stereo when the car ...

  1. #1
    Member Fung Bucko's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    SC
    Posts
    126
    2002 WS6

    Battery dead/stereo noise

    My battery is dead today but I can hear a humming noise coming from the Monsoon stereo when the car is off. But when I turn the key over the noise stops.

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    sounds like a short some where pull the fuse(s) for the stereo, charge the battery and see what happens.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    San Antonio
    Age
    46
    Posts
    289

    Silver & Black
    99 Camaro SS

    Do you mean when you turn the key over "to start" the noise stops?

  4. #4
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Discharged batteries can do weird things... whatever is causing the noise from the stereo probably stops when you switch the ignition on as other electrical accessories try to draw power. The voltage drain is then too much for what it left in the battery and the noise stops. Charge it and then see what happens.

  5. #5
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    ^^^what he said. Dead or nearly dead batteries do funky things to electronics.

    Or put a new battery in it, make sure the alternator is working, then you should be golden.

  6. #6
    Member Fung Bucko's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    SC
    Posts
    126
    2002 WS6

    Had the battery tested and was told it was perfectly fine. They guy said that not having a good ground sometimes makes the stereo hum. That's what it was. Good to know.

  7. #7
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    So was the bad connection at the battery? That would make sense, or did you find a bad ground somewhere else?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stereo display is dead?
    By mraya in forum Stereo and Electronics
    Replies: 10
    Last Post: 08-22-2012, 09:06 PM
  2. Help: Dead Battery
    By 35th-ANV-SS in forum General Help
    Replies: 30
    Last Post: 03-29-2011, 07:53 PM
  3. Dead Battery
    By j nix in forum Stereo and Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 01-15-2011, 09:02 AM
  4. Question: dead battery
    By slimss in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 09-11-2010, 02:54 PM
  5. Car Stereo is on LOC because battery died
    By drock608 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 04-12-2006, 12:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •