Results 1 to 13 of 13

bad clunking noise after lcas installation

This is a discussion on bad clunking noise after lcas installation within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; recently I installed a set of used umi adjustable lower control arms , the ones with the rod end ... ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Guatemala
    Posts
    48

    Question bad clunking noise after lcas installation

    recently I installed a set of used umi adjustable lower control arms , the ones with the rod end ... now after 10 days or so after this my rear suspension is sounding weird something like when you have a worn shock , is this normal with adj lcas? what else should I check? do I have to extreme tight it? or torque it? please help

  2. #2
    BANGIN GEARS>STAB N STEER BLK2KSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Jacksonville FL
    Age
    34
    Posts
    855

    TRIPLE BLACK
    2000 CAMARO SS M6 #2100

    I found the same thing with my aftermarket suspension parts. For about a month of driving after installing them I had to tighten them up, gorilla tight I might add, from time to time while they settled into place. After that I havent heard a peep in years.

  3. #3
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    mine did it bad at first, but after some adjustments its not bad.

    did you check them for length before install? mine were short, which made my axle bang on the exhaust...moved the axle back 3/8 of an inch helped

  4. #4
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    i was worried about that on mine..never had that issue,,,not till now lol.
    i adjusted the lca the most i could..its very tight.. i even put it on a shorter length comparing to stock lca...
    then i adjusted it,, everithing seems fine,,, i hope that dont mess it up lol

  5. #5
    Retired NOT tired SteveC's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Poway, Ca
    Posts
    1,126

    SOM
    2001 Z28 (Sara)

    Wink

    After x amount of miles (after installation), the lca's need to be re torqued, the specification calls out for 60lbs. torque to nuts.

    SteveC

  6. #6
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    Spherical rod end usually tend to make noise. Like mentioned, retorque and see if that helps

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Guatemala
    Posts
    48
    i install them same length of the stock lcas but I will re torque them and see what happens , Ill keep you guys updated

  8. #8
    Waiting on the Tree transamtom's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Niagara Falls Ont.Canada
    Posts
    927

    NBM
    1999 TA A4

    Did you put the rod end on the axle side or car side?
    2010 Camaro SIM 2SS/RS A6
    1999 TA A4 NBM
    12.265 at 110.52mph

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Guatemala
    Posts
    48
    Quote Originally Posted by transamtom View Post
    Did you put the rod end on the axle side or car side?

    yes sir I did

  10. #10
    James Bond Spikito's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Texas
    Age
    30
    Posts
    4,546

    2001 3.8 Black - sold
    2000 SS Black M6

    that wasnt a yes or no question....

  11. #11
    Senior Member tatertot91's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Coral Springs, Fl
    Posts
    5,773

    Sunset Orange Metalic
    2001 Camaro SS

    My guess is there are rod ends on both sides

  12. #12
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,505

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    Quote Originally Posted by transamtom View Post
    Did you put the rod end on the axle side or car side?
    Quote Originally Posted by torker View Post
    yes sir I did
    Quote Originally Posted by Spikito View Post
    that wasnt a yes or no question....

    He's asking you if it looks like this


  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Guatemala
    Posts
    48
    it looks exactly like that pic..

    last night I re tight bolts with no luck at all, it keeps sounding like something loose right there... I will put back the stock lca in one side just to make sure nothing else is sounding bad.

    also... if the bushing is low on grease can it make the sound worst?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clunking /rattle noise
    By xenergyx in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 11-05-2014, 06:32 PM
  2. Clunking/Rattling Noise in my T/A
    By Caelynne1724 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-14-2011, 06:59 PM
  3. Help: clunking noise from underneath the car
    By bperk in forum Automatic Transmission
    Replies: 7
    Last Post: 05-10-2008, 11:07 AM
  4. Help: Clunking/rattling noise from driverside?
    By bgable in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 04-20-2008, 07:55 AM
  5. Drivetrain clunking noise
    By mpowell04 in forum Manual Transmission
    Replies: 5
    Last Post: 04-24-2007, 02:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •