Results 1 to 5 of 5

anyone have an extra fuel pump laying around?

This is a discussion on anyone have an extra fuel pump laying around? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I need the sender off of a fuel pump if anyone has an old stock one laying around. I think ...

  1. #1
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    anyone have an extra fuel pump laying around?

    I need the sender off of a fuel pump if anyone has an old stock one laying around. I think ( not positive) that mine took a dump.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Fuel pump/or sender replacement is a PITA. What are your symptoms? Buddy has his go bad and the gauge would never come down.

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    I've already got the tank out on the ground. I put in a racetronix kit last month when I installed my new rear and the gauge didn't work when I got everything back together so I had to pull the tank a second time. You're right. It's a PIA but I prefer that over the access panel. Not a fan of cutting on a car.
    When I put the new pump in the gauge goes to empty when I start the car but goes up to almost a quarter tank when I turn the key off which is puzzling to say the least. I thought maybe I reversed the purple wires when I swapped them over to the new plug during the pump install but after switching them back around I still get the same symptoms. I checked the wires with an ohm meter and am getting 40-259 ohms lock to lock on the sender. I keep reading that it should be 0-90 ohms but someone else said theirs ohmed out to the same readings I get and theirs works. The resistor is working because the ohms change as the float moves but I can't figure out what else it could be. At this point I'm ready to just start throwing parts at it. I tried cleaning the resistor contacts with parts cleaner but still didn't help. I made sure everything was grounded good but still no help. I'm just at a loss for what it could be now. The gauge sweeps when I turn the key and does move up to a quarter when I turn the key off so I've ruled out the gauge also.

  4. #4
    Impounded YoMommasTA's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    ne pa
    Posts
    532
    look at this...sorry but this site doesn't support the size files i was going to post.
    Last edited by YoMommasTA; 04-15-2006 at 02:38 PM.

  5. #5
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,468

    98 Formula
    06 duramax

    Can you email it to me? ibzrg6@aol.com
    I'd appreciate anything at this point.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •