Results 1 to 6 of 6

Anyone ever have this code???

This is a discussion on Anyone ever have this code??? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have had a little trouble with my 02 Trans Am, the lock up converter seems to be acting up. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    nm
    Age
    59
    Posts
    11

    dark blue
    02 trans am

    Anyone ever have this code???

    I have had a little trouble with my 02 Trans Am, the lock up converter seems to be acting up. On one question I posted someone let me know that the converter will not lock up until the engine warms up. And lately the converter will lock up when it feels like it. The other day I drove 60 miles and no lock up. One time when the car hit a bump the converter unlocked. The SES light is not on, but the only code I get is

    P0118 ... Engine coolant temperature circuit, high input

    I have noticed when I start her up and watch the engine warm up the temp gauge will climb slowly then dive down to zero, car will studer and then temp gauge will jump back up to 200 instantly, and away we go.

    Now this tells me the lock up converter is not acting up just getting the wrong message from the PCM and doing what it should.

    Any Ideas to help me locate my problem will be greatly appreciated.

    thanx

    Larry Rodriguez
    Northern New Mexico

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    37
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    hmm, best guess I could offer never having experianced this is that the coolant temp sensor has died or there is a wiring fault some where.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Jacksonville, FL
    Posts
    2,725
    Agree, check the connection at the ECT or replace it. Mine doesn't lock at part throttle until around 45 MPH and 140* ECT on Predator.

  4. #4
    I have a need for speed! jigger1166's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Standish,Maine
    Age
    49
    Posts
    560

    Artic White
    00 SS Vert.

    Check the temp. sensor connector, and wires/harness, for broken/open wires. See if you can find any broken, or chafed wires shorting out, by following the harness. Try moving the wires around while it's running to see if they're shorting out. If there's nothing visible, try a new sensor. It's in the Driver's side cyl. head.
    JIGGER RACIN'
    2000 Camaro SS, vert., auto., LS6 intake manifold, SLP lid, K&N filter, SLP LoudMouth II, C5 Z06 replica 17x9.5 rims
    1/4 mile time = 13.310 sec. @ 105.22 mph, 2.051 60'

    http://www.cardomain.com/ride/2939958

    http://i158.photobucket.com/albums/t...amarolaeft.jpg

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    nm
    Age
    59
    Posts
    11

    dark blue
    02 trans am

    thanx, all great advise and I'll do everything I can, or go somewhere for more help, once again thank you all. Greaat Site

  6. #6
    Nitrous Tuner LS2Tuner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WestCoast AZ-CALI
    Posts
    4,763

    Silver
    05 Goat SMASHED

    I've seen that code with bad ect sensors before. As stated already.
    I would get the car up to temp and hook a multimeter up to the sensor and see what it is putting out.... It'll probably be out of the range it uses normally.
    Don't be afraid of the bottle!!! Be afraid of your tune!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. how do i get that monsoon system to unlock itself
    By purplebat66 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 12-10-2008, 08:33 AM
  2. Replies: 6
    Last Post: 12-26-2006, 06:57 AM
  3. P1415 SES code HELP!
    By y2kformula in forum Computer & Tuning
    Replies: 15
    Last Post: 02-17-2006, 05:24 AM
  4. Paint Code Help: u9966
    By slim_john in forum Firebird / WS6
    Replies: 5
    Last Post: 02-16-2006, 12:07 PM
  5. obd code p0353
    By guy in forum Computer & Tuning
    Replies: 0
    Last Post: 12-28-2005, 12:10 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •