Results 1 to 6 of 6

Any ideas??

This is a discussion on Any ideas?? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ok guys heres the deal. Was in Az last week on a road trip and my car started acting up. ...

  1. #1
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    Any ideas??

    Ok guys heres the deal. Was in Az last week on a road trip and my car started acting up. First I spent $653 putting a new Delco alternator on it (out of town with no tools and only a dealer around). I took the car to autozone, pepboys, and a checkers and had it checked. They told me that it was only putting out 48-50 amps and just over 13 volts. After the new alternator I had it checked agin, and was told it was putting out like 13.5 volts now. My problem is, when its idling or being driven its fine, but when you turn the a/c on and the a/c fan kicks in, it goes right down to the 13 on the guage and barely rises above that. Any ideas??

    2001 SS M6 113k miles
    Last edited by CamaroFan71; 07-27-2008 at 09:27 AM.

  2. #2
    Member iam_dale's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bann, Germany
    Age
    38
    Posts
    384

    White
    02 WS6

    13 volts should be enough....I think. Is the AC working OK when it's turned on? If it is, then I might think that there was to much resistance for some reason w/ the fan blower, and it's causing it to draw more power/voltage than normal. Oh yeah, how many amps is the new alternator? It should be in the 120 amp range.

    dale

  3. #3
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    Quote Originally Posted by iam_dale View Post
    13 volts should be enough....I think. Is the AC working OK when it's turned on? If it is, then I might think that there was to much resistance for some reason w/ the fan blower, and it's causing it to draw more power/voltage than normal. Oh yeah, how many amps is the new alternator? It should be in the 120 amp range.

    dale

    I think the new alt is rated at 102 amps. Everything seems to be ok with the air. Right before the car started acting up the a/c acted like someone turned the fans off (hardly blowing any air). When I popped the hood the a/c condensor (silver tower thing) was actually ICED over. Maybe low of freon??

  4. #4
    Member iam_dale's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bann, Germany
    Age
    38
    Posts
    384

    White
    02 WS6

    Somebody else on here somewhere had that same problem not to long ago...the condensor freezing. I can't remember what he was told and I can't find the thread...someone else who knows or remembers the thread will come along soon....I hope.

    dale

  5. #5
    I flame retards CamaroFan71's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Baton Rouge, La.
    Posts
    1,068

    QuickSilverMetallic
    2005 GTO M6

    Quote Originally Posted by iam_dale View Post
    Somebody else on here somewhere had that same problem not to long ago...the condensor freezing. I can't remember what he was told and I can't find the thread...someone else who knows or remembers the thread will come along soon....I hope.

    dale
    Im going to check and see if its low of freon. And this weekend I'll also check both cooling fans to make sure they spin freely. If one is going out and is dragging it may cause a power draw.

  6. #6
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    The 120 amp rating of the alternator is at probably 2500-3000 rpm. You might get about 40 at idle.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ideas?
    By suede in forum Almost Anything Goes
    Replies: 49
    Last Post: 01-28-2010, 10:59 PM
  2. Ideas...
    By rajiv1998 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 24
    Last Post: 12-18-2008, 12:04 PM
  3. im out of ideas
    By ice97ta in forum General Help
    Replies: 31
    Last Post: 07-14-2007, 08:43 PM
  4. Any ideas???
    By Z28_SS in forum Camaro / SS
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2007, 06:44 AM
  5. Any Ideas???
    By greatwhitess in forum Internal Engine
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2006, 01:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •