Results 1 to 10 of 10

Alternator MAJOR ISSUES! Please help at mywits end

This is a discussion on Alternator MAJOR ISSUES! Please help at mywits end within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hi everyone, I'm new to Ls1.com although not new to Ls1's nor F-bodies. Here's the thing, I'm taking my car ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    10

    White
    2000 Camaro SS

    Angry Alternator MAJOR ISSUES! Please help at mywits end

    Hi everyone,
    I'm new to Ls1.com although not new to Ls1's nor F-bodies. Here's the thing, I'm taking my car out of winter storage, at the end of last season, It had let me sit, the Alt. wasn't throwing a charge and It let me sit on the side of the road.
    Well, today I took the battery and Alternator to Checkers and had them both scanned. The Battery was bad, which I knew but, the Alt. also came up after being scanned 5 times as bad. So, I replaced the battery and Alternator today, installed everything correctly and how it was when I took it out. NOTHING! The battery is throwing 12v, but I am getting absolutely nothing from the Alternator. No charge what-so-ever.
    I am at my Wits end here. I worked all day, after working a 12 hour grave yard shift to get this car running, and I am at a loss. does anyone have a clue what could be the deal?
    Additional Information: I have a Stereo System that has a different than stock battery terminal on the +. Other than that, nothing has changed as far as the Power Supply goes.
    Please help in any way possible, or if anyone has had the same issues

    Thank you!
    Jordan

  2. #2
    Member zmg00camaross's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    missouri
    Posts
    764

    pewter
    2000 camaro ss

    It's possibly you got a bad alternator from
    The parts store

  3. #3
    Member NaviDyn's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    St Louis
    Age
    44
    Posts
    115

    Tan
    2002 GMC Yukon

    Remans from parts stores are hit and miss. Even at Napa, whom isn't a low cost seller like CSK or Autzone.

  4. #4
    Single Malt rbob93's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Age
    69
    Posts
    2,707

    Sebring Silver
    2000 CamaroSS

    Quote Originally Posted by NaviDyn View Post
    Remans from parts stores are hit and miss. Even at Napa, whom isn't a low cost seller like CSK or Autzone.
    To the point I wonder why no one bothers to have them tested before they leave the store.

  5. #5
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    I wonder if the guage is bad? That would prevent charging..

  6. #6
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    Quote Originally Posted by rbob93 View Post
    To the point I wonder why no one bothers to have them tested before they leave the store.
    seems like they are a 50/50 shot... truck that i used to have i went to the parts store 3 damned times because of the alternators being bad taht they sold me... poor guy at the store felt bad for me and gave me a half price discount since i went there 3 times... (it was a napa btw)

  7. #7
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    I just went through this same thing about a month ago.
    I replaced the Alt and Bat, then on my way to work, my lights went out. After being towed home, I pulled the Alt back out and it tested bad (btw...this one was new, not a reman).
    You can also check the small wire on the harness that clips to the back of the Alt. If you stretched that wire at all when taking out the Alt, it will break...trust me. I ended up extending that wire on mine.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    10

    White
    2000 Camaro SS

    Oh we had it tested at the parts store.... three times, and it was good.

  9. #9
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    I would check the red wire and the connector then. I pulled on mine just a little while trying to get in a position to disconnect the connector, thus pulling the wire out of the connector. I ended up taking the connector apart and soldering in a new, longer wire.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    10

    White
    2000 Camaro SS

    ok thank you!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bad alternator solved my years of issues
    By rotwiler in forum Camaro / SS
    Replies: 5
    Last Post: 10-15-2012, 06:17 AM
  2. Help: Major issues with my car
    By bpopham22 in forum General Help
    Replies: 31
    Last Post: 04-16-2011, 11:42 AM
  3. Alternator issues. again.
    By IceeWS6 in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 04-08-2011, 06:30 PM
  4. Question: Has anyone had major issues with headlights??
    By CTA2002WS6 in forum Firebird / WS6
    Replies: 6
    Last Post: 07-19-2010, 12:01 PM
  5. Alternator issues - excitor wire reading 10V
    By 01 SS Vert in forum External Engine
    Replies: 0
    Last Post: 03-27-2009, 03:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •