Results 1 to 4 of 4

Alternator help

This is a discussion on Alternator help within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Two months ago I replaced the stock alternator with a new AC Delco in my 2000 Camaro (LS1). I drove ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    6

    black
    2000 Camaro Z28

    Alternator help

    Two months ago I replaced the stock alternator with a new AC Delco in my 2000 Camaro (LS1). I drove the car a few times and I started seeing the same pattern of "bad alternator" symptoms again as my battery voltage gage started drifting to the left and dropping as the car was running. I had a shop take the AC Delco alternator out, and after testing it.... they said it was not charging. Thank God I have a lifetime warranty on the alternator so I replaced it with another one....AC Delco of course. The shop put in the replaced alternator and the car started and my voltage gage was at normal reading (13 volts). Today I ran the car from a dig and after hitting 80 mph I noticed my "check gages" sign light up. Well, I'm back on the "bad alternator" symptom again. Voltage gage is now in the red again when the car is running. I thinking this AC Delco just can't handle 400HP or something, makes no sense.

  2. #2
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    Well, Sounds like you might have a dead short some where on the charging side. An intermittent one? or possibly a bad ground/ battery cable?



    Also, might try a B4C alternator. (Police Pkg, More amps)
    Last edited by FORD RECOVERY EXPERT; 06-05-2009 at 10:48 PM.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    abq,nm
    Posts
    1

    red
    01 bird

    hi new to forums but have had the same thing happen to me in the last month. i have gone thorgh 2 alternator and i hhave brent upm a new head lamp moter with the nlast alt. any ideas. i have melted the fuse for the inter light and tall lamp,to the point that there is no fuse leaft any help

  4. #4
    Bone it like you own it FORD RECOVERY EXPERT's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    TEXAS... U mad?
    Posts
    6,158

    Black / Stryker Blue
    2K WS.6/ 2K9 G8GT

    ^ yours if def a dead short some where... After market electronics?
    List em all....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need Help With Alternator!!
    By camarossf650 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 03-20-2009, 06:42 AM
  2. Alternator
    By smkeater911 in forum External Engine
    Replies: 3
    Last Post: 11-29-2008, 01:19 PM
  3. Alternator Help
    By Chamelion WS6 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 12-16-2006, 09:13 AM
  4. alternator
    By a10beav in forum GTO
    Replies: 2
    Last Post: 09-26-2006, 09:39 AM
  5. lt1 ALTERNATOR
    By drb131s in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 09-17-2006, 05:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •