Results 1 to 5 of 5

Alternator charging wire!!!!

This is a discussion on Alternator charging wire!!!! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; What up LS1's......................OK has anyone had to replace their alternator wire (the connector/wire that clicks into the alt......)? I've noticed ...

  1. #1
    Member jb3golf's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Zona
    Posts
    600

    Red
    1998 Camaro Z28 Conv. M6

    Alternator charging wire!!!!

    What up LS1's......................OK has anyone had to replace their alternator wire (the connector/wire that clicks into the alt......)? I've noticed my battery isn't charging so I'm having to smart charge it just to make sure it doesn't die.......I just purchased the battery and now I'm realizing why the last one went out on me!!! Actually my stupid Power steering pump was leaking fluid down and into this connector/wire which caused this to start with!!!!

    I figure if I change the whole connector/wire piece this may take care of the problem........perhaps the old one (internally) was damaged from all the leaky fluid......

  2. #2
    Single Malt rbob93's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Age
    69
    Posts
    2,707

    Sebring Silver
    2000 CamaroSS


  3. #3
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    Connectors normaly dont just go bad even with some PS fluid on them. I would first check your alt to ensure its charging. You can clean the connector with some electrical cleaner to ensure all the fluid is out of there.
    If the fluid ended up inside the Alt chances are it could have shorted a diode inside.
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  4. #4
    Member jb3golf's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Zona
    Posts
    600

    Red
    1998 Camaro Z28 Conv. M6

    Quote Originally Posted by sunsetorangess View Post
    Connectors normaly dont just go bad even with some PS fluid on them. I would first check your alt to ensure its charging. You can clean the connector with some electrical cleaner to ensure all the fluid is out of there.
    If the fluid ended up inside the Alt chances are it could have shorted a diode inside.
    J
    Thanks man!! Appreciate the reply. I will check on this ASAP.

  5. #5
    Member jb3golf's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Zona
    Posts
    600

    Red
    1998 Camaro Z28 Conv. M6

    Quote Originally Posted by rbob93 View Post
    Thanks......Yeah I actually performed this step already.....that's why I'm thinking the connector/plug itself may be bad. Plus I already took the alternator off and had it tested....it worked perfectly........hmmmmm

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. A Fix if You Break your Alternator Wire Plu
    By SMWS6TA in forum General Help
    Replies: 24
    Last Post: 03-09-2017, 08:26 PM
  2. Alternator/Charging question
    By v8unleashed in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 01-20-2012, 02:52 PM
  3. Question: Alternator connector, that little single wire?
    By TerribleTed in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 01-14-2011, 07:08 AM
  4. Alternator wire
    By Orrin's Z in forum External Engine
    Replies: 1
    Last Post: 06-08-2008, 08:03 PM
  5. alternator not charging battery...HELP
    By Unfrozn in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 11-05-2007, 07:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •