Results 1 to 10 of 10

Air conditioning not working

This is a discussion on Air conditioning not working within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Had car checked out today and it does not blow cold air? Is this a simple fix or a major ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Canada
    Posts
    4
    2000 ws6

    Air conditioning not working

    Had car checked out today and it does not blow cold air? Is this a simple fix or a major problem. Let me know what you think. Appreciate it.

  2. #2
    Senior Member 00z28bubba's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    las vegas, nv
    Age
    29
    Posts
    1,390

    white
    2000 Z28

    Quote Originally Posted by pdr-79 View Post
    Had car checked out today and it does not blow cold air? Is this a simple fix or a major problem. Let me know what you think. Appreciate it.
    it could just need coolant recharge. lots of little kits. check the connections on the ac system. if it is oily and dirty then that is most likely your leak. but there may be more than one leak. change the fittings to fix the leak. the leak can also be at a difficult place to spot. a lot of people need a/c here in vegas but i dont mind not having it. thats what the t-tops are for. but if you dont see any apparant leaks try and recharge the system and if it runs out soon then you still have a leak. common with these good sized engines and the movement of a car with torque can dislodge the system after a good while.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Palm Desert, CA
    Age
    26
    Posts
    121

    White
    97 3.8L Firebird 5 Speed

    another common problem is the A/C compressor, if you put refrigerant in it and it still doesn't blow cold, check the A/C lines for wet spots.
    That what was wrong with mine, my compressor was soaking wet after I tested it

  4. #4
    Senior Member 00z28bubba's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    las vegas, nv
    Age
    29
    Posts
    1,390

    white
    2000 Z28

    Quote Originally Posted by Conflict View Post
    another common problem is the A/C compressor, if you put refrigerant in it and it still doesn't blow cold, check the A/C lines for wet spots.
    That what was wrong with mine, my compressor was soaking wet after I tested it
    that is the oil that i mentioned.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Palm Desert, CA
    Age
    26
    Posts
    121

    White
    97 3.8L Firebird 5 Speed

    Quote Originally Posted by 00z28bubba View Post
    that is the oil that i mentioned.
    I see, mine didn't have oil though it was just leaking refrigerant

  6. #6
    Senior Member 00z28bubba's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    las vegas, nv
    Age
    29
    Posts
    1,390

    white
    2000 Z28

    Quote Originally Posted by Conflict View Post
    I see, mine didn't have oil though it was just leaking refrigerant
    when it leaks and sits for a while(bought my car used) it dries a bit and gets real sticky/oily. so i always just called it oil.

  7. #7
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    yah its oil because freon is a gas at atmospheric pressure

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    smmith
    Posts
    2

    black
    2011,kr1

    Quote Originally Posted by pdr-79 View Post
    Had car checked out today and it does not blow cold air? Is this a simple fix or a major problem. Let me know what you think. Appreciate it.
    I thought the problem was in the compressor, as this also happened to my car also and i took my car to the car AC repair shop. They then checked out and said that the compressor is not working properly.So whenever you come in such problem you must check the compressor first.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    smmith
    Posts
    2

    black
    2011,kr1

    I thought the problem was in the compressor, as this also happened to my car also and i took my car to the car AC repair shop. They then checked out and said that the compressor is not working properly.So whenever you come in such problem you must check the compressor first.

  10. #10
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    ^^ Can actually be a number of issues, however, the most common problem is a low refrigerant charge. This is especially true as the "youngest" of our cars is now 13 years old. Can never stress enough the importance of full and complete diagnostic work on any underhood issue before you start throwing parts at it.

    BTW: Welcome to the site!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Air Conditioning Took A Crap!
    By 90ARAPAJ in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 05-22-2012, 10:05 AM
  2. SS Air Conditioning - Need Help
    By 99WickedSS in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2011, 08:04 AM
  3. Air Conditioning
    By 10spokess in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 04-12-2011, 05:44 AM
  4. Help: 1998 T/A air conditioning noise
    By ls1robert in forum Firebird / WS6
    Replies: 7
    Last Post: 08-01-2010, 01:15 AM
  5. suburban air conditioning
    By Wayne Selzler in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 01-02-2006, 07:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •