Results 1 to 8 of 8

After crash, she wont start

This is a discussion on After crash, she wont start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Okay so as some of you know i crashed my car a few months back and now she wont start. ...

  1. #1
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Unhappy After crash, she wont start

    Okay so as some of you know i crashed my car a few months back and now she wont start. The crash was in the front driver corner so that's where the fuse boxes are. Well she doesn't even go "click" Just all the lights on the dash go on but not even a click when i fully turn the key. I did replace the starter and ignition relays as they were missing and i also added the fuel relay, i can hear the fuel pump working but it wont even click when i turn the key. Ideas? i haven't yet put the fan relays, horn, fogs, air pump or another air relay but if those will actually have a effect on the car to see if it'll at least turn over?

  2. #2
    Exalted Cyclops 67CamaroRSSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,824

    2002 Z28 A4 NBM
    Sadly now demodded :(

    My guess is VATS (Vehicle Anti-Theft System).

    Key chip may be dirty (clean?) or the system may have failed. System failure takes a new ignition switch to fix.
    Last edited by 67CamaroRSSS; 03-16-2010 at 12:36 PM.

  3. #3
    Junior Member dans96ss's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    central ny
    Posts
    55

    white black stripes
    1996 camaro ss

    i wonder

    do these cars have crash sensors that shut off fuel and electrical in the event of said crash?

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I don't think GMs have crash sensors as far as I know. I would check the VATS as mentioned before and check your neutral safety switch if you have an M6. You might even have a loose/broken wire somewhere after the accident.

  5. #5
    Senior Member MrMasterCraft's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    NOVA
    Posts
    1,266

    2002 C5 - M6 - Blue
    2000 Z28 - A4 - Pewter

    Quote Originally Posted by dans96ss View Post
    do these cars have crash sensors that shut off fuel and electrical in the event of said crash?
    Spun out doing 70mph, estimated speed at point of impact was 40-45mph dead-on into a tree in a '00 red WS6 M6, car shut off, would never start back up. Front sway bar was VERY close to the crank pulley but didn't make contact. Looked like a cookie cutter, but I never saw anything that could've affected start-up Then again, the car was towed to my buddy's house until the insurance came out and totaled it, so I never cared. Both of my friends pointed the figure to VATS as well, never understood why

  6. #6
    Yeah baby! Yeah! silverWS6's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    okc
    Posts
    2,571

    Silver 2002 WS.6
    Red 1989 Formula

    Quote Originally Posted by cammed goat View Post
    I don't think GMs have crash sensors as far as I know. I would check the VATS as mentioned before and check your neutral safety switch if you have an M6. You might even have a loose/broken wire somewhere after the accident.
    This. Where is it?


    And if it was my vats, only my security wold be on right? But my security light doesn't even come on. I did have trouble with my vats before but it was one time and the issue never happened again

  7. #7
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Neutral safety switches are usually located behind the clutch pedal. My last car had it behind the pedal.

  8. #8
    Lt1/m6 driver :P Toyota h8r's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    toledo, ohio
    Age
    30
    Posts
    1,043

    327-TPI/A4
    1992 Trans am

    id start hunting for bad grounds..........a friend has a lt1/m6 crunched the nose and the body shop broke one of the ground wires when they put it back together. its got to be something stupid

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: car wont start and now gauges wont work!
    By AB'sLs1 in forum General Help
    Replies: 52
    Last Post: 04-20-2013, 09:54 PM
  2. 94 lt1 wont start
    By SMITH89 in forum LT1
    Replies: 32
    Last Post: 08-07-2011, 07:58 AM
  3. ls1 wont start
    By FutureWS6 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-02-2010, 09:07 PM
  4. car wont start
    By barryTA in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-30-2007, 01:24 PM
  5. Car wont start
    By juiced99ws6 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-13-2007, 02:41 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •