Results 1 to 10 of 10

AC won't blow cold... HELP

This is a discussion on AC won't blow cold... HELP within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a 2001 TA and am having problems with my AC ( i live in FL and this SUCKS). ...

  1. #1
    Member WS6chick's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Merritt Island, FL
    Age
    35
    Posts
    151

    Black w/ red race stripes
    2001 Trans AM WS6

    AC won't blow cold... HELP

    I have a 2001 TA and am having problems with my AC ( i live in FL and this SUCKS). The air blows, the compressor engages and the clutch engages, theres plenty of freon (and no leaks). What could be the problem? I have heard something about a pressure switch that could be bad?

  2. #2
    Single Malt rbob93's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Age
    69
    Posts
    2,707

    Sebring Silver
    2000 CamaroSS

    Check the AC belt.....it could be worn & not turning the compressor under load

  3. #3
    Member WS6chick's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Merritt Island, FL
    Age
    35
    Posts
    151

    Black w/ red race stripes
    2001 Trans AM WS6

    Quote Originally Posted by rbob93 View Post
    Check the AC belt.....it could be worn & not turning the compressor under load
    Yeah, The belt looks fine

  4. #4
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    How long does the car run? Do you let the temp gauge rise before you turn on the AC? I take it you had the system checked already(dye check)?

  5. #5
    Member WS6chick's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Merritt Island, FL
    Age
    35
    Posts
    151

    Black w/ red race stripes
    2001 Trans AM WS6

    Quote Originally Posted by cammed goat View Post
    How long does the car run? Do you let the temp gauge rise before you turn on the AC? I take it you had the system checked already(dye check)?
    We put dye in and couldnt see a leak anywhere. also put in leak stop just in case and added 134a. If the car is warm or cold it still blows the same.

  6. #6
    old timer blue02Z's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Age
    31
    Posts
    3,805

    Navy Blue Metallic
    2002 Z28

    are ur coolin fans coming on? Mite need to have a tech 2 scan it to see if there are any codes. Cycling switch could be effed. U dont have blockage on ur ac condensor do u?

  7. #7
    Member WS6chick's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Merritt Island, FL
    Age
    35
    Posts
    151

    Black w/ red race stripes
    2001 Trans AM WS6

    Not sure about blockage, but about a week ago, the compressor started making some BAD noises. I thought the clutch was locking up because it only made these noises when the AC was on. Now the noises are gone as well as the cold AC but the clutch is still engaging

  8. #8
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Quote Originally Posted by WS6chick View Post
    Not sure about blockage, but about a week ago, the compressor started making some BAD noises. I thought the clutch was locking up because it only made these noises when the AC was on. Now the noises are gone as well as the cold AC but the clutch is still engaging
    Sounds like something in the compressor went south.

  9. #9
    Member WS6chick's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Merritt Island, FL
    Age
    35
    Posts
    151

    Black w/ red race stripes
    2001 Trans AM WS6

    All fixed! it was the compressor. not to mention the orifice tube was sooooo clogged from the pump going bad. changed out the pump, o-tube and accumulator. brought it down to the shop and had it evec./topped off with 134a. all is well!!!

  10. #10
    Single Malt rbob93's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Age
    69
    Posts
    2,707

    Sebring Silver
    2000 CamaroSS

    Good to hear

    Would have helped us if you had mentioned the compressor noise in your first post though!
    Last edited by rbob93; 08-02-2009 at 02:29 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ima blow it up!!
    By basballny2 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 08-08-2008, 10:28 PM
  2. Blow-by, can PCV help?
    By 99bluebird in forum Internal Engine
    Replies: 2
    Last Post: 09-10-2007, 10:53 PM
  3. GT-Blow
    By BadBlueBird* in forum Almost Anything Goes
    Replies: 14
    Last Post: 12-06-2006, 02:21 PM
  4. AC failing to blow cold air
    By strikezilla in forum General Help
    Replies: 22
    Last Post: 05-14-2006, 05:31 PM
  5. can i get a blow?????????
    By redz284u in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-19-2005, 12:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •