Results 1 to 4 of 4

ABS problems, please help.

This is a discussion on ABS problems, please help. within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Ok so i got my rear end completely rebuilt. New carrier, gears, bearings, shims, and mac diff cover. Im an ...

  1. #1
    Just a souped up sunfire. Ryans99LS1's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Parma Heights, Ohio
    Age
    27
    Posts
    891

    SOM
    99 Trans Am

    ABS problems, please help.

    Ok so i got my rear end completely rebuilt. New carrier, gears, bearings, shims, and mac diff cover. Im an automatic but got the new posi out of an m6 car so its a torsen unit instead of my original auburn. As im taking off from a dead stop my low traction light comes on. Then when i start slowing down it comes back on and once i hit 30mph or less the abs starts going crazy and pulsing the rear brakes only. After a handfull of stop and go, the ABS INOP light pops up and so does the BRAKE light(as if my ebrake were pulled). Once that happens the ABS stops working and i can stop completely normal. The low traction light also stops popping up at that point. It resets the process everytime i turn the car off. Whats going on? I know it has to be sensor/electrical related but i dont know where to begin with this one. It never did this until i rebuilt the rear. In fact my ABS never even kicked in before this but it never had a reason too.

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    Have you checked the sensors on the rear yet? I would probably start there. Need to try and pull a code, that will tell you a lot. My understanding is that not all readers will pull abs codes.

  3. #3
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Seems obvious to me. Take it back to the shop that rebuilt the rear and tell you have ABS problems since they rebuilt the rear. Tell them you suspect something isn't installed correctly for the rear sensors or the toothed sensor ring. You think they notice that on a road test after they fixed your car

  4. #4
    Just a souped up sunfire. Ryans99LS1's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Parma Heights, Ohio
    Age
    27
    Posts
    891

    SOM
    99 Trans Am

    yeah i havent actually pulled the sensor in the rear yet, i wasnt sure if it ok to just pull it out. And i called them the next day and they said they didnt notice it but who knows. They said to bring the car back and theyll look into it. But i dont want them to stiff me and make me pay for labor and stuff even though its technically their fault cus it happened when it was in their possession. They had it for 2 weeks too cus we were waiting on the ring and pinion and the shop is also 45 min away.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 97 LT1 problems
    By james78657 in forum LT1
    Replies: 18
    Last Post: 01-20-2012, 10:30 AM
  2. Help: 62.9i problems
    By trooperrunner in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2009, 04:08 PM
  3. problems with my 66 g.t.o. (help)
    By 05gtoautoX in forum GTO
    Replies: 6
    Last Post: 07-11-2006, 04:49 AM
  4. Site problems or my problems?
    By oneBADDz in forum Request and Feedback
    Replies: 2
    Last Post: 04-03-2006, 07:26 PM
  5. A/C problems.
    By gnomee in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2006, 07:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •