Results 1 to 8 of 8

abs codes HELPPP C0550,C0896,U1301

This is a discussion on abs codes HELPPP C0550,C0896,U1301 within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; these are the codes the car is throwing C0550,C0896,U1301, ecu malfunction,voltage range performance and communication respectivly. My cars brake, abs ...

  1. #1
    tattoo artist,esquire sic2001's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntington Beach, California
    Age
    48
    Posts
    416

    navy blue metallic
    2001 trans am

    abs codes HELPPP C0550,C0896,U1301

    these are the codes the car is throwing C0550,C0896,U1301, ecu malfunction,voltage range performance and communication respectivly. My cars brake, abs inop and tcs light all come on intermittantly which is where the codes came from. I have checked all the fuses, grounds and brake fluid levels as well as plugs for the sensors. I dont even know where to start since searches turn up nothing on any of these codes. Need help fellas, no abs is bad the way I drive!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    temple ga
    Posts
    34

    red
    1998 Z28

    I had problems before and it was from a bad lightbulb in 3rd brake light shorting out.

  3. #3
    tattoo artist,esquire sic2001's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntington Beach, California
    Age
    48
    Posts
    416

    navy blue metallic
    2001 trans am

    well bulb WAS burnt! On my way to autozone to see if that does it

  4. #4
    tattoo artist,esquire sic2001's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntington Beach, California
    Age
    48
    Posts
    416

    navy blue metallic
    2001 trans am

    well new bulb is in and lights still on. Did yours go off right away or did you have to drive a while to have them go off?

  5. #5
    tattoo artist,esquire sic2001's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntington Beach, California
    Age
    48
    Posts
    416

    navy blue metallic
    2001 trans am

    figured it out, it was the foglamp wire in front of the radiator. There is a connection there that can get corroded. I just cut ot and used a wire connector and BAM no more lights.

  6. #6
    Junior Member bmax327's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    b'tween a rock & a hard place.
    Posts
    22

    Black
    1999 Formula

    Quote Originally Posted by sic2001 View Post
    figured it out, it was the foglamp wire in front of the radiator. There is a connection there that can get corroded. I just cut ot and used a wire connector and BAM no more lights.

    were your foglights working before you spliced the wire?

    thanks

  7. #7
    tattoo artist,esquire sic2001's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntington Beach, California
    Age
    48
    Posts
    416

    navy blue metallic
    2001 trans am

    they would turn on and off, but the lights came on today, they were off for 2 days so I assumed it was fixed from that so the search continues.

  8. #8
    tattoo artist,esquire sic2001's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Huntington Beach, California
    Age
    48
    Posts
    416

    navy blue metallic
    2001 trans am

    update, replaced EBCM (35.00 shipped on Ebay) today and no lights, problem solved...finally


LinkBacks (?)

  1. 09-28-2016, 11:08 AM
  2. 04-17-2016, 08:05 PM
  3. 02-29-2016, 12:37 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. helppp
    By mb z28 m6 in forum Camaro / SS
    Replies: 2
    Last Post: 05-23-2009, 02:58 AM
  2. Helppp!!!
    By camaro00ss in forum Camaro / SS
    Replies: 4
    Last Post: 04-26-2007, 02:02 PM
  3. True Dual Exhuast for 02 SS HELPPP!!
    By Camaro02SS in forum Camaro / SS
    Replies: 5
    Last Post: 06-26-2006, 06:57 AM
  4. Need Camber Helppp
    By Erik in forum Suspension and Handling
    Replies: 4
    Last Post: 11-24-2005, 02:49 AM
  5. something cuting in to my window...please helppp
    By bad6as in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 11-04-2005, 04:22 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •