Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 29 of 29

80MPH vibration anyone find a fix

This is a discussion on 80MPH vibration anyone find a fix within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; All you guys have good points. But when my rotors were messed up had some vibrations at sons high speeds. ...

  1. #21
    Senior Member 98maro's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    north bay california
    Age
    28
    Posts
    2,973

    Black
    00 camaro ss M6 #6695

    All you guys have good points.

    But when my rotors were messed up had some vibrations at sons high speeds. Can't remember but it was over 70mph
    Replace the rotors. That was gone. Also the tires got balanced at the same time...

  2. #22
    Member TransAmX2's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Central Florida
    Age
    40
    Posts
    295

    Navy Blue, Dark Cherry
    98 M6 TA, 87 A4 TA

    Quote Originally Posted by Durango View Post
    Do you think a relocation bracket is needed at 320rwhp or not really My driveshaft bent and shook the tranny to pieces quickly I was told that maybe the torque broke it but I'm not sure about that!!!
    I broke my stock torque arm on my TA with just a cat back and cold air intake for performance mods, I've also heard of guys cracking the tail of their T56 transmissions with the stock suspension. When my factory torque arm started to go it would give me a rear vibration under heavy power at almost any speed (it was allowing the rearend to twist more than it should) felt a bit like a u joint going. So i'd say 320rwhp will do it, I'd get a relocation bracket and aftermarket TA.

  3. #23
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    I agree it might be that TA and relocation bracket and I just notice I have a little looseness or gear wear in my Auburn lock I wonder if that will cause a vivration It does feel like a u joint vibration tho but I can't figure it out

  4. #24
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    If the pinion nut is loose, you will have a vibration. I have been there.

  5. #25
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    Thanks man I'll talk to my mechanic would I see that by just getting the cover off

  6. #26
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    All he has to do is wiggle the driveshaft around. If it moves from side to side and up and down, then the pinion nut is loose. If he removes the diff cover, there will be metal filings larger than from normal wear. Also, when you drive and get the vibes, do you hear a growling noise at 80mph?

  7. #27
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    More like a huming noise and no filings no I checked that out nothing abnormal and it is tight that way The driveshaft just has a lot of back lash

  8. #28
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    But it doesn't the gears are tight and if I hold the geras the axles can cove back and forth by turning the wheel back and forth and you can see the gears turning a bit in the auburn but the gears are not moving

  9. #29
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I think LSCyaL8r had the same issues with his old rear. PM him. I think he told me the C-clips were wearing away or something like that.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 80mph hydro-plane stunt fest median mudn
    By LimeNine in forum Camaro / SS
    Replies: 20
    Last Post: 02-11-2008, 01:47 PM
  2. Wrecked at 80mph yesterday.. car totaled
    By shadegray in forum Almost Anything Goes
    Replies: 15
    Last Post: 12-17-2007, 08:11 PM
  3. Jumped out a car doing 80mph!
    By Promise517 in forum Multimedia Section
    Replies: 3
    Last Post: 06-19-2007, 06:29 PM
  4. everyone bitches about gas prices and still drives 80MPH
    By SLIM_DURST in forum Almost Anything Goes
    Replies: 23
    Last Post: 07-10-2006, 09:27 AM
  5. Cant Find an SS/Z28 6spd, but i can find auto,..Changes?
    By First Spray777 in forum Camaro / SS
    Replies: 5
    Last Post: 03-15-2006, 07:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •