Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 29

80MPH vibration anyone find a fix

This is a discussion on 80MPH vibration anyone find a fix within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; It's my second TA a 99 and a 2000 and it seems like both of them had the same vibration ...

  1. #1
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    80MPH vibration anyone find a fix

    It's my second TA a 99 and a 2000 and it seems like both of them had the same vibration at 80mph or so lets say 75 to 95mph Is there a fixe for the vibration or do we just live with it I have the sfc , lca, relocation brackets ,phb Yank SS3200 and Motive gears done and I really would like that shake to go away It's not terrible but just enough to be anoying

    Thanks

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    minden la.
    Posts
    20

    black
    02 z28

    try having your tires balanced and rotated?

  3. #3
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    Not the tires I just changed them with new rims same thing and it was on 2 cars as well

  4. #4
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    No vibration here. With a vibration occuring only at a certain speed, it'll be a bit harder to pinpoint. I would double check all suspension parts and drivetrain parts for tightness. Do you have solid or poly mounts by any chance? I have heard that they will transfer quite a bit more vibration. Also, a tunnel mount torque arm can too.

  5. #5
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    are the LCA relo brackets welded in??? i'd check the bump stops behind the rear wheels to make sure they aren't dry rotted... i'd also check ALL the bushings in the entire rear... with the LCA relo brackets it's possible the drive shaft isn't a nice straight line going in to the rear... the rear could be facing the ground slightly and causing the vibration...

  6. #6
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    Thanks guys I will check and get my tires re balanced just in case Any lead on how to check pinion angle and such!! Brand new tranny ,driveshaft and new gears with install kit in the rear!!!

  7. #7
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    The bumb stops are no longer there the 295/35/18 were rubbing on them You mean the ones on the upper part of the sub frame That's gone I need to buy the custom ones that would fit on there for wider tires. No poly mounts stock mounts and the relocation brackets are UMI bolt on....I just ordered a relocation torque arm bracket shit if it increases vibration I will cancel it!!!
    Last edited by Durango; 07-28-2011 at 09:16 AM.

  8. #8
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    The relocation bracket for a stock long arm torque arm is ok. It will relocate the torque arm to the crossmember. A tunnel mount torque arm will transfer more noise and vibration. Mine isn't noticeable to me though. Could be brand related.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NC
    Posts
    421

    NBM
    1998Z28

    nws

    Only time I ever experinced what your talking about happened after I bought a user 10 bolt rearend. When it was being rebuilt to install a new set of gears we found that one of the axle bearing had gone bad. Had to replace axle because of wear also. How long ago was your reareend built and did they just change the gears or do a full rebuild?
    TSP 347 SB, TSP Stage 2.5 PRC LS6, TSP MS4, Performabuilt Stage 2 4L60E, Yank PT4000, 4.11s, Fast 90/90, FTRA Cold air intake+all the free mods, Dynatech Supermaxx Exaust System, DMH Cutouts, Hooker Catback/FTRA Tips. Tuned by RPM/Garner NC. 11.28@119

  10. #10
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,511

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    could also be from the bushings in the front, sway bar, rotors warped - At low speeds you would not notice as much until you get to higher speeds or hard breaking.

    Do you feel the vibration coming from the wheel or pardon the puns, your butt? From the wheel it is usually from the front and is something involving the steering. Feel it with your butt, then it is more likely with the rear.

  11. #11
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Keep us posted.

  12. #12
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    Hum all good questions The gears were changed with all new bearings I bought the kit to get it all done and It feels more like the butt loll It's minor I wonder if the u joint would be bad maybe I have to check everything basic 1st I have been too busy but this week I should be able to check it all Thanls again

  13. #13
    BLKHWK Durango's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    New Brunswick Canada
    Age
    47
    Posts
    881

    Black
    BLK TA modded 12.2@113mph

    Quote Originally Posted by Knight View Post
    The relocation bracket for a stock long arm torque arm is ok. It will relocate the torque arm to the crossmember. A tunnel mount torque arm will transfer more noise and vibration. Mine isn't noticeable to me though. Could be brand related.
    Do you think a relocation bracket is needed at 320rwhp or not really My driveshaft bent and shook the tranny to pieces quickly I was told that maybe the torque broke it but I'm not sure about that!!!

  14. #14
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Have you ever had the balance checked on the driveshaft?

  15. #15
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Quote Originally Posted by Durango View Post
    Do you think a relocation bracket is needed at 320rwhp or not really My driveshaft bent and shook the tranny to pieces quickly I was told that maybe the torque broke it but I'm not sure about that!!!
    There are some members who have snapped the transmission tailshaft on stock HP.

  16. #16
    Senior Member JayTA98's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    3,351

    Mean Black
    1998 Trans Am

    Quote Originally Posted by cammed goat View Post
    Have you ever had the balance checked on the driveshaft?
    where do i go to have this checked? im wondering.

  17. #17
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Quote Originally Posted by JayTA98 View Post
    where do i go to have this checked? im wondering.
    I know at one my old jobs, we used to send the driveshafts to a 4x4/off road shop to have the u-joints replaced and have the driveshafts balanced.

  18. #18
    Member devildogws6's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Monticello MN
    Posts
    683

    Black
    2000 trans am ws6

    driveshaft check to see if the holes where the u-joint goes may be ovaled out

  19. #19
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Groveland ,FL.
    Posts
    25

    Silver
    1998-Camaro SS

    It could be that your Rotors are warped. That's what happened to me.

  20. #20
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    TX
    Posts
    2
    With a vibration occuring only at a certain speed, it'll be a bit harder to pinpoint.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 80mph hydro-plane stunt fest median mudn
    By LimeNine in forum Camaro / SS
    Replies: 20
    Last Post: 02-11-2008, 01:47 PM
  2. Wrecked at 80mph yesterday.. car totaled
    By shadegray in forum Almost Anything Goes
    Replies: 15
    Last Post: 12-17-2007, 08:11 PM
  3. Jumped out a car doing 80mph!
    By Promise517 in forum Multimedia Section
    Replies: 3
    Last Post: 06-19-2007, 06:29 PM
  4. everyone bitches about gas prices and still drives 80MPH
    By SLIM_DURST in forum Almost Anything Goes
    Replies: 23
    Last Post: 07-10-2006, 09:27 AM
  5. Cant Find an SS/Z28 6spd, but i can find auto,..Changes?
    By First Spray777 in forum Camaro / SS
    Replies: 5
    Last Post: 03-15-2006, 07:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •