Results 1 to 10 of 10

02 Z just died and no start HELP!

This is a discussion on 02 Z just died and no start HELP! within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hi guys, I have an 02 Z I was drivng tonight and all of a sudden it just quit like ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    10

    02 Z just died and no start HELP!

    Hi guys, I have an 02 Z I was drivng tonight and all of a sudden it just quit like you turned off the key. When you go to restart it just wheels over and no fire. I checked for fuel pressure which it does have and checked all the fuses for everything and there all good. No security codes/issue either. It has no spark. It has aways ran great without an issue till now.

    Any ideas where to start? PCM, relay, sensor? HELP!

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    check your ignition relays first then I would start looking at the cam or crank position sensor.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    10
    Ok, just for the heck of it I disconnected the battery last night and this morning it started right up. I backed it out of the garage and let it idle for 5 mins or so then it quit and wont start again. Does this help to narrow it down to the possible problem?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    10
    Any ideas guys please? Does this sound more like a PCM issue. Disconnect the battery for a few hours and rehook it up and it starts fine. Runs for 5 mintues and quits like u turn the key off and it will not restart!

    Would a cam senor or crank sensor do that?

  5. #5
    slammed RAWPWR3's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    under the car cover
    Age
    29
    Posts
    375

    M.R.M. & C.E. Yellow
    01 TA & 02 CETA

    Im gonna bet its one of those two.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    10
    Ok, is the crank sensor replacement gonna be as simple as dropping the starter and putting a new one in from Autozone or Advance? Or will that relearn procedure have to be done after doing this?

  7. #7
    TJEA Retirement Home Dr.Crash's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    U. S And A Greatest country in all of world
    Posts
    3,383

    Stock
    2002 Camaro

    Quote Originally Posted by Limited87 View Post
    Ok, is the crank sensor replacement gonna be as simple as dropping the starter and putting a new one in from Autozone or Advance? Or will that relearn procedure have to be done after doing this?
    ya im pretty sure the re-learn needs to be done. if you know someone with HPTuners they can do it for you. if not i think the last time i checked the stealership wanted $85 to do the learn.

  8. #8
    Junior Member Stormzracing's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    West palm beach fl
    Age
    31
    Posts
    27

    Red
    2002 z28

    its FOR sure one of the two same thing happend to my truck and it was the cam sensor it would stay running for hours if uyou let it but as soon as you put it in drive it only lasts less than a min..

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    10
    Is there any easy way to check for sure which one it is? I know the crank sensor has to be alot easier to change.

  10. #10
    TJEA Retirement Home Dr.Crash's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    U. S And A Greatest country in all of world
    Posts
    3,383

    Stock
    2002 Camaro

    Quote Originally Posted by Limited87 View Post
    Is there any easy way to check for sure which one it is? I know the crank sensor has to be alot easier to change.
    http://shop.oreillyauto.com/ProductD...pe=762&PTSet=A

    http://shop.oreillyauto.com/ProductD...pe=985&PTSet=A


    both the same price.i would change the crank sensor first. Not really a way to tell which ones bad unless its throwing a code.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. C5 died while driving...won't start.
    By choadtx in forum Corvette
    Replies: 10
    Last Post: 07-06-2010, 07:56 PM
  2. Car died while driving...now won't start...
    By JHN in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 07-14-2007, 10:36 PM
  3. the lt-1 died :(
    By vecaj in forum LT1
    Replies: 4
    Last Post: 04-24-2007, 08:08 PM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 08:11 PM
  5. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 06:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •