Results 1 to 8 of 8

02 TA - BCM question

This is a discussion on 02 TA - BCM question within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I've read thoroughly threads here and elsewhere concerning BCM, issues and replacement. My issue is windows and door locks not ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    VA
    Posts
    9

    black
    2002 Trans AM WS6

    02 TA - BCM question

    I've read thoroughly threads here and elsewhere concerning BCM, issues and replacement.

    My issue is windows and door locks not working intermittently .... and only once car is off. I'd shut car off .. roll down one window then other .. then go to roll up .. one would go a bit of way then stop .. then other wouldn't go up at all. I'd check door locks .. they'd be inoperable.

    I'd start car back up .. wait .. try window or door buttons ... wait few seconds .. keep trying ... then eventually they'd all work again.

    This sounds like BCM issue with bad solder .. though I didn't see too many mentions of door locks - just the radio with window issue (forget acronym of power while engine off for certain accessories).

    I have buddy with garage who ordered a new BCM - they took the VIN so I am assuming if I replace it then it will auto-update since they asked for VIN... ??

    I just got the car (02 TA WS6, 16k miles) a week ago .. only issue I've seen.

    Other than BCM ... do these symptoms sound like any other issue?

    Thanks and great resource!!!

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,251

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    02 TA - BCM question

    Could be a faulty ground. IIRC there is a ground for the internal fuse box at the base of the door. Remove the plastic trim that goes next to the drivers seat. The ground should be along that side under the hood release.


    I would still place my $$ on it being the BCM.
    http://www.ls1.com/forums/f7/my-6-liter-build-174257/

    http://www.ls1.com/forums/f8/my-8-8-rear-build-165553/

    6.0L Block - Forged 403 built, breaking it in , Polluter Stg3 Cam, FAST 102mm Intake, NW102 TB, MSD wires, NGK TR6 plugs, Truck Coil Packs, LS3 Fuel Injectors, CC Pacesetter LT Headers, TS&P ORY, QTP e-Cutout, Magnaflow Muffler, 104mm Air Lid & Line Lock, Catch Can, Stage 2 T56, PRO 5.0 Shifter, Tick MC, Monster Stg 4 Clutch, QT SFI BH, MWC DSL, UMI: SFC, PHB, LCA's, LCA Relocation Brackets & TA, Hotchkis Springs (1" Drop), YR1 Snowflake Wheels wrapped in NT555 tires & Custom Fab Ford 8.8 rear w/4.10 Yukon Gears, WSQ Hood, 3"CM Strange Eng Drive Shaft.

    Horsepower never lies, but is often lied about!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    VA
    Posts
    9

    black
    2002 Trans AM WS6

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    Could be a faulty ground. IIRC there is a ground for the internal fuse box at the base of the door. Remove the plastic trim that goes next to the drivers seat. The ground should be along that side under the hood release.


    I would still place my $$ on it being the BCM.
    Thanks .. I will check that out tomorrow ...

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    VA
    Posts
    9

    black
    2002 Trans AM WS6

    Well ... replaced the BCM ... that wasn't it.

    Did some more "testing" ... it seemed to "crap out" after using window repeatedly ... all way down - make it half way up .. engine running or not now. Same thing with both sides ... at same time and separately. It wasn't the stop mechanism as trying to assist it didn't work. Was like motor was shutting down for some reason (overheating) or just had nothing left.

    We'd wait a few minutes - then they would work again .. but repeat the failure.

    So - was at my buddies shop ... ordered two NAPA Window Lift Motors (part@ 655-1489) ... $60 each ... I know they were more than Dorman's you can find on eBay .. but they are lifetime warrantied. So ... as it has happened ... if they shit the bed again ... its just matter replacement - which was about 20 minutes each door .. easy peasy.
    Last edited by T2TA; 08-16-2016 at 02:03 PM.

  5. #5
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    10,251

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/a little mods...

    02 TA - BCM question

    check out the 4th gen window fix from Autotrix. costs about $38. It fixes the passenger window wiring.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    VA
    Posts
    9

    black
    2002 Trans AM WS6

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    check out the 4th gen window fix from Autotrix. costs about $38. It fixes the passenger window wiring.
    Thanks .... will give me something to tinker with in the Fall.

    I know many people get aggravated with issues - and they can be if they become overwhelming or of serious nature (motor, trans, etc.) ... but I've always loved tinkering - but also learned at times to leave some shit alone ... chose wisely and don't fix too much that ain't broke ... lol

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    VA
    Posts
    9

    black
    2002 Trans AM WS6

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    Could be a faulty ground. IIRC there is a ground for the internal fuse box at the base of the door. Remove the plastic trim that goes next to the drivers seat. The ground should be along that side under the hood release.


    I would still place my $$ on it being the BCM.
    We did check this when we were pulling panels ... might as well while we were at it ... thanks for help!

  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pocono Mtns, PA
    Age
    61
    Posts
    103

    White
    '02 Camaro SS

    Quote Originally Posted by T2TA View Post
    Well ... replaced the BCM ... that wasn't it.

    Did some more "testing" ... it seemed to "crap out" after using window repeatedly ... all way down - make it half way up .. engine running or not now. Same thing with both sides ... at same time and separately. It wasn't the stop mechanism as trying to assist it didn't work. Was like motor was shutting down for some reason (overheating) or just had nothing left.

    We'd wait a few minutes - then they would work again .. but repeat the failure.

    So - was at my buddies shop ... ordered two NAPA Window Lift Motors (part@ 655-1489) ... $60 each ... I know they were more than Dorman's you can find on eBay .. but they are lifetime warrantied. So ... as it has happened ... if they shit the bed again ... its just matter replacement - which was about 20 minutes each door .. easy peasy.
    I'd bet the motor is fine, check the regulator tough, It's where I'd put my money. Many troubles over the years with those. BTW, the solder mod would have been enough to fix the BCM.

    More Information for DORMAN 741886
    Last edited by SSnow; 08-21-2016 at 03:24 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. speedometer question + top speed question
    By Krazy351w in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 06-21-2007, 05:51 PM
  2. HPIII question (not the same old question)
    By slims00ls1z28 in forum Computer & Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 06-01-2007, 04:55 PM
  3. 97 Bird Headlight question also engine noise question
    By Zapper2003 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-13-2006, 03:03 AM
  4. Speedometer question, RPO question
    By acrylicophobia in forum Firebird / WS6
    Replies: 12
    Last Post: 11-02-2006, 07:08 AM
  5. Sex Question spinoff- PORN QUESTION
    By egaian in forum Almost Anything Goes
    Replies: 77
    Last Post: 07-26-2006, 03:07 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •