Results 1 to 5 of 5

01 CamaroSS SLP won't start

This is a discussion on 01 CamaroSS SLP won't start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; My 01 CamaroSS SLP (39k) won't start, no spark. If I plug my OBDII tool in (no codes) and hit ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Albany, OR
    Posts
    6

    dark blue
    2001 Camaro SS SLP

    01 CamaroSS SLP won't start

    My 01 CamaroSS SLP (39k) won't start, no spark. If I plug my OBDII tool in (no codes) and hit erase sometimes it will start and drive perfectly. I think that rules out crank and cam sensors. Its not a drivability but a starting problem. I believe even though there are no codes present, by hitting erase it does a power on reset (POR) to the PCM which would lead me to believe it might be the PCM. Tough to troubleshoot this new stuff
    Last edited by speed396; 01-12-2008 at 09:21 PM. Reason: mispell

  2. #2
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    So it cranks but no start? Is your security light on?
    J
    2001 SS, Its not the car its the Driver that matters....

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Albany, OR
    Posts
    6

    dark blue
    2001 Camaro SS SLP

    Quote Originally Posted by sunsetorangess View Post
    So it cranks but no start? Is your security light on?
    J
    cranks fine and no security light, just drove it tonight only after plugging OBDII in and hitting erase. I own 2 LS1's. Could I take the PCM out of the car that starts 99Z28, and plug it into the 01SS for troubleshooting purposes?
    Last edited by speed396; 01-12-2008 at 09:56 PM.

  4. #4
    Life in the Fast lane sunsetorangess's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bragg NC
    Posts
    2,835

    Met. Sunset Orange
    01 SS

    I have not personaly swapper computers although it should work, Might have some hiccups due to different equipment, Ie Egr.
    Whats your fuel pressure at when it wont start? How do you know you dont have spark? Any mods? Since you said sometimes you hit the Clear button and it will start it doesnt sound like Your issue lies within the Pcm but elsewhere.
    J

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Albany, OR
    Posts
    6

    dark blue
    2001 Camaro SS SLP

    Quote Originally Posted by sunsetorangess View Post
    I have not personaly swapper computers although it should work, Might have some hiccups due to different equipment, Ie Egr.
    Whats your fuel pressure at when it wont start? How do you know you dont have spark? Any mods? Since you said sometimes you hit the Clear button and it will start it doesnt sound like Your issue lies within the Pcm but elsewhere.
    J
    Car is bone stock. I pulled a plug wire off & went to ground, no spark. Fuel wise I have pushed in the shrader valve on the fuel rail, got fuel plus it runs great once started. Would be nice to know for sure if the PCM's could be swapped. I'll get a fuel pressure guage to test startup pressure.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Not sure if its VAT's -- but V6 No Start..
    By zfreak28 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 08-01-2011, 06:29 PM
  2. Replies: 35
    Last Post: 11-27-2007, 06:49 PM
  3. camaroSS vs C6 Z06?
    By william SS in forum Kill Stories
    Replies: 22
    Last Post: 10-20-2007, 03:19 AM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 08:11 PM
  5. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 06:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •