Results 1 to 3 of 3

00' WS6 6spd, idle drops to below 400rpm's when in neutral?

This is a discussion on 00' WS6 6spd, idle drops to below 400rpm's when in neutral? within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; i have a 2000 ws6 6 speed. about every fifth time or so when i start it, it will drop ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    kansas
    Posts
    10

    white
    2000 ws6 6 speed

    00' WS6 6spd, idle drops to below 400rpm's when in neutral?

    i have a 2000 ws6 6 speed. about every fifth time or so when i start it, it will drop the rpms down to 300-500, low enough my headlights dim as the car is about to die. if i drive it like this it drives perfectly fine once i get the rpms above 800 or so and above 800 the headlights pick back up to full brightness. if i push in the clutch to switch gears and hold the clutch in for 5-10 seconds it will also drop down to 400 rpms, as well as coming to a complete stop with neutral. it only does this about 1 out of every 4 or 5 times i start it. i can fix it anytime i want by shutting my car back off, then starting it right back up. since that fixes it and it only does this once out of 4 or 5 starts it makes me think it must be some sort of sensor going bad which is giving my computer bad information. can anyone on here point me in the right direction as to where to start? i really appreciate your time. thanks! -wade

  2. #2
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    dirty MAF sensor? try cleaning it out might help

  3. #3
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Check you idle air control valve(IAC) on the throttle body as well. Could be gummed up and sticking causing the idle issues.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lost Keys, Need to Put Car In Neutral.
    By 00Mongoose in forum Automatic Transmission
    Replies: 13
    Last Post: 08-10-2014, 10:40 PM
  2. Neutral door panels for 02 T/A
    By zuuhlsT/A in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 1
    Last Post: 04-21-2009, 08:26 PM
  3. Transmission goes to neutral.
    By juiced99ws6 in forum Automatic Transmission
    Replies: 10
    Last Post: 09-27-2007, 07:47 PM
  4. Replies: 20
    Last Post: 02-15-2007, 09:28 AM
  5. t56 trying to engage itself when in neutral
    By tuske427 in forum Manual Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 10-23-2006, 12:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •