Results 1 to 6 of 6

Bad Vibration

This is a discussion on Bad Vibration within the Dyno Information forums, part of the Racing Forums category; Looking for help/suggestions, 97 trans am AT trans, had a bad vibration around 70-85 mph, then would clear up, felt ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    canada
    Age
    42
    Posts
    16

    white
    1997 trans am

    Bad Vibration

    Looking for help/suggestions, 97 trans am AT trans, had a bad vibration around 70-85 mph, then would clear up, felt and sounded like the drive shaft, I removed the drive shaft, had it balanced, and installed new u-joints, now it's worse, the vibration still kicks in around 70 mph but does not go away, it's gets worse as you increase speed. Help ????

  2. #2
    Dcdrummer LS1buckey's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Delaware, Ohio
    Age
    34
    Posts
    311

    pewter
    1999 Pontiac Trans Am

    If it got worse after you had the drive shaft balanced I would have to say it was done wrong/badly have it checked again and make sure every thing is installed right and tourqed to spec. Make sure your tires are balanced and in good condition. I dont really see what eles it could be, if it was a tranny mount or engine mount then you would feel it jerk upon acceleration.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    canada
    Age
    42
    Posts
    16

    white
    1997 trans am

    Thanks, I pulled the shaft off last night, i think i have a bearing gone in the rear end somewhere, as i can feel/hear a slight ratcheting noise when i moved the rear yoke by hand back and forth.

  4. #4
    Dcdrummer LS1buckey's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Delaware, Ohio
    Age
    34
    Posts
    311

    pewter
    1999 Pontiac Trans Am

    No prob, Good thing you found that before it was to late and more stuff broke.

  5. #5
    Member transamdude99's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    East Wenatchee, Washington
    Age
    31
    Posts
    139

    red
    1999 Tran-Am WS7

    hey man, i work for a big tire company up here in washington and we have people coming in all the time wanting their tires balanced because they have a vibration at a certain speed. sometimes its actually just out of balance and other times the tire could be separated. im not saying that this is what it is but check for an outward bulge on the tires. u will need new tires if this is what it is but it's just a thought on something to check if it keeps up.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    canada
    Age
    42
    Posts
    16

    white
    1997 trans am

    Thanks, I just put new tires on, I had them balanced twice, because I thought that might be the problem, but no such luck.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vibration
    By jsmith564` in forum General Help
    Replies: 213
    Last Post: 02-25-2012, 05:50 PM
  2. vibration
    By ron83 in forum Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 03-29-2011, 05:01 AM
  3. Help: Bad Vibration
    By 2001TransAm in forum Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 11-24-2009, 07:42 AM
  4. vibration
    By shadowsnkx in forum Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 07-31-2008, 07:14 PM
  5. vibration
    By JROBINSON1016 in forum Internal Engine
    Replies: 5
    Last Post: 03-20-2007, 06:23 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •