Results 1 to 5 of 5

Problem with HID H3 bulbs not coming on @ same time...

This is a discussion on Problem with HID H3 bulbs not coming on @ same time... within the Appearance Section forums, part of the General Help category; Hey guys, havent been on the forum in a long time.. I'm still having problems with my HID headlights and ...

  1. #1
    Lead Foot mammoth713's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Upstate NY
    Posts
    460

    Black
    2000 Z28 M6

    Problem with HID H3 bulbs not coming on @ same time...

    Hey guys, havent been on the forum in a long time..

    I'm still having problems with my HID headlights and I'd like to figure out a solution so I can pass inspection. I may just buy silverstar bulbs and call it done haha..

    I have those CCFL halo aftermarket headlights so I had to by H3 HID Bulbs. I bought the kit from DDM Tuning and the headlights NEVER come on at the same time. I ordered a relay harness from them and it did not fix the problem. I have no clue why even after ordering the relay harness, I still have the same problem. The harness has 2 sockets for the headlight "sends", 2 sockets to go to the ballasts, and then wires to wire to the positive and negative terminals. I wired the battery connections to the big red fusebox bolt and then grounded to a chassis ground bolt nearby. I tried connecting both headlight "sends" to the relay harness (didnt work), then tried connecting only 1 headlight "send" to the relay harness (didnt work)... I am really puzzled why this didnt fix the problem. The only other thing I can think of is maybe there is a bad ground somehow?

    Worth mentioning: there are different situations that result in the HID's coming on and I should explain them because I think it is very odd and may help solve this..
    Combinations of events that cause the HID's to come on @ the same time:
    1) turn headlights on, wait for a couple seconds, start the car.
    2) at night - (parking brake OFF), start car.

    very strange how if I turn the headlights on before starting the car OR start the car with the parking brake off, the headlights come on at the same time. Otherwise the one side only comes on and I have to flip to high beams, and then back to low beams

    Any ideas?

    Do you guys have any suggestions on where to buy a better HID kit that you KNOW would work in an H3 bulb style?

  2. #2
    Lead Foot mammoth713's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Upstate NY
    Posts
    460

    Black
    2000 Z28 M6

    To keep it simple:

    Has anyone purchased a pair of H3 HID bulbs that work without the relay harness? Where should I buy a new set of HID's?

  3. #3
    COTM July '09
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    1,111

    BLK/BLK w/CGM Stripes
    2010 Camaro 2SS/M6

    Is it always one side that lags? Can you swap ballasts between sides and see if follows the ballast?
    I like work. It fascinates me. I can sit and look at it for hours.

    My Cardomain Site My Fquick site Custom Installs

  4. #4
    Lead Foot mammoth713's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Upstate NY
    Posts
    460

    Black
    2000 Z28 M6

    Quote Originally Posted by That Guy 2-1 View Post
    Is it always one side that lags? Can you swap ballasts between sides and see if follows the ballast?
    tried it and it didnt work... Also, forgot to mention the HID's take forever to warm up to full brightness as well..

  5. #5
    COTM July '09
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    1,111

    BLK/BLK w/CGM Stripes
    2010 Camaro 2SS/M6

    Sounds like a power issue where the ballasts arent getting clean power

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Next Time You Feel A Headache Coming on....
    By wileyCoyote in forum Almost Anything Goes
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2015, 04:07 PM
  2. that time of the year is coming up...
    By Spaz in forum Almost Anything Goes
    Replies: 25
    Last Post: 04-15-2011, 03:04 PM
  3. Its been a long time coming!
    By JAX04 in forum GTO
    Replies: 5
    Last Post: 02-22-2011, 07:16 PM
  4. Problem With the bulbs in my Camaro
    By Armani Camaro in forum Camaro / SS
    Replies: 0
    Last Post: 08-11-2009, 09:55 PM
  5. looking for 2 amber light bulbs. the DRL bulbs..
    By djvaly in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 11-30-2006, 11:21 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •