Results 1 to 20 of 20

HID Problems NO IDEA

This is a discussion on HID Problems NO IDEA within the Appearance Section forums, part of the General Help category; I posted on LS1TECH but i wanted your guys opinion too. So i bought fogs and low beams from ddm ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177

    HID Problems NO IDEA

    I posted on LS1TECH but i wanted your guys opinion too. So i bought fogs and low beams from ddm tuning and i installed the fogs. My problem is that when they are on for about 5 minutes and i'm driving my wipers will start to move and a weird sound comes from the wiper motors as far as i can tell. Only does it when im driving so far. Does this mean i need to upgrade the wire harness for the fogs? If so should i upgrade the low beams too?

  2. #2
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Never heard of upgrading the harnesses. Just using relays. This is interesting. Never heard of things like this before.

  3. #3
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177
    either have i guess i'm unlucky cause ppl on another form are saying its not the fogs that are causing my wipers to move

  4. #4
    Member WS-6's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NW Indiana
    Posts
    418

    Pewter
    2000 T/A WS-6

    Try running relays for the fog light ballasts I had to on my t/a did not need the for headlights though.

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177
    what relays do you speech of and instructions please?

  6. #6
    Member WS-6's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NW Indiana
    Posts
    418

    Pewter
    2000 T/A WS-6

    I used universal relays you can get at any autoparts store i think they are 9 dollars each. They wire up just like aftermarket fog lights. Pm me if needed and I can go into detail for you or u can do a search Im sure there is a write up some where.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Cali
    Posts
    4

    Na
    NA

    Quote Originally Posted by GOR1LA View Post
    I posted on LS1TECH but i wanted your guys opinion too. So i bought HID headlights fogs and low beams from ddm tuning and i installed the fogs. My problem is that when they are on for about 5 minutes and i'm driving my wipers will start to move and a weird sound comes from the wiper motors as far as i can tell. Only does it when im driving so far. Does this mean i need to upgrade the wire harness for the fogs? If so should i upgrade the low beams too?
    That's pretty crazy man, might not be the kit might be something else.

  8. #8
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177
    Quote Originally Posted by Performer View Post
    That's pretty crazy man, might not be the kit might be something else.
    like what? everything is great till i turn them on...i got a reply on ls1tech saying they are having the same problem. SOOO atleast im not the only one, even tho this is not a good thing

    What do u think is wrong?

  9. #9
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Have you tried the relays yet? If you are running relays and are still having this problem, methinks maybe you have some wiring issues under the dash or in the steering column. Maybe wires rubbing together?

  10. #10
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177
    nope havent done anything yet. been to busy. ill be trying nest week

  11. #11
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    I have all my low and fog lights setup plug and play no relays. It's not the fogs there is some other issue. HID's don't draw alot of current where you need a relay. Only setup I have is on my 93 LX 5.0 since I have the BI xenon setup for high low in one bulb. All my regular hid's a pluged right in aon my Trailblazer and sevral customers cars.
    1998 Trans Am 85k miles.
    Bolt ons, MS3 113LSA cam, Circle D Stall, Tune, Modified WS6 style hood, Full Suspension, 6000k HID's, Clear Side Markers w/ Leds, Led 3rd Brake Light and 18" AR Staggered Killer Wheels w/ BFG KDW NT's.- Weekend Toy/DD
    02 Trailblazer -Sold
    09 Ram 1500 CC - Sold
    09 Cobalt SS/TC - Sold
    13 ram 1500 LoneStar CC 4x4 - Magnaflow, K&N,and more to come-DD/Toy

  12. #12
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177
    while ryan you guys are lucky cause its a problem i need to fix. I have found out from a few others that it could be a 98 thing. SO until i hear back, i can't really say yes or no to being some other problem.

  13. #13
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    I am still leaning toward the rubbing wires possibility.

  14. #14
    crazy ass white boy dennis ss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    melbourne florida
    Age
    39
    Posts
    473

    navy blue metallic
    2002 camaro ss

    Quote Originally Posted by cammed goat View Post
    I am still leaning toward the rubbing wires possibility.
    I agree. The HID kits are plug and play and all the years I have been installing them I never heard of such a thing. I've installed in 98 trans-am's as well. Hope you get it figured out
    2002 Camaro SS/M6. Volant CAI, 80mm TB w/spacer, cat delete w/ ory, borla XR-1 w/ cme, custom tune, 3.73's, 8,000k HID headlights and foglights, 19" staggered ruff 278 wheels.

  15. #15
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177
    Hey guys put the relay harness on and problem solved. no more motor whine or wipers moving. Now i just need to focus them in! Guess all f-bodies aren't created equal

  16. #16
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Good to hear!!

  17. #17
    crazy ass white boy dennis ss's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    melbourne florida
    Age
    39
    Posts
    473

    navy blue metallic
    2002 camaro ss

    Glad you figured it out. Once you drive with those HID's you will never go back to regular headlights. I even put a set in my dump truck

  18. #18
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    Low my ebay kits, never go to regular light this mod is done 1st on every car I get.
    6000k
    TA

    Trailblazer

    5.0

  19. #19
    Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Michigan
    Posts
    177
    alright so i have installed everything but now my right low beam isn't working right. Its really faint and looks like an off yellow not white like the left. Any suggestions on what problem this is?

  20. #20
    Smiles for 9.5 Years cammed goat's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Paterson/Ridgewood, NJ
    Posts
    11,474

    Phantom Black Metallic
    2004 GTO M6

    Bad ground?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. good idea? bad idea?
    By third_shift|studios in forum Multimedia Section
    Replies: 7
    Last Post: 05-31-2007, 11:25 AM
  2. Good Idea? bad idea? zboner's trade off
    By third_shift|studios in forum Almost Anything Goes
    Replies: 54
    Last Post: 11-28-2006, 12:19 AM
  3. bad idea or good idea?
    By FrienldyLS1 in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 11-13-2006, 10:42 AM
  4. Good Idea/Bad Idea..? be gentle
    By EREBUSS in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 09-14-2006, 03:45 AM
  5. good idea? bad idea? Fiance's Bday gift...
    By third_shift|studios in forum Almost Anything Goes
    Replies: 25
    Last Post: 08-23-2006, 06:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •