Results 1 to 16 of 16

Why am i still not getting thump thump??

This is a discussion on Why am i still not getting thump thump?? within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; So the amplifier lives!! I re hooked everything up, am using 14ga wires from the sub to the amp, power ...

  1. #1
    Senior Member Ramairgod84's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    peoria, az
    Posts
    1,017

    Black
    2001 WS6

    Why am i still not getting thump thump??

    So the amplifier lives!! I re hooked everything up, am using 14ga wires from the sub to the amp, power wire is good, and even reconnected the ground using a proper ring, but im still not getting anything. The sub will intermediately work, and it'll cut out kind of, as if something wasnt connected right. Could it be the remote wire? This is driving me insane.

  2. #2
    Junior Member 97ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    bridgeport
    Posts
    62

    white
    1997 trans am ws6

    try running your ground wire to a different spot

  3. #3
    Senior Member Ramairgod84's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    peoria, az
    Posts
    1,017

    Black
    2001 WS6

    i was thinking that. i just dont know where else i can run it in a c5

  4. #4
    Member izzhemp's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Osawatomie KS
    Age
    28
    Posts
    324

    white/Black
    1999 Pontiac Firebird

    Run your RCA's and remote wire on the opposite side of your car that the power wire is running, if you already have it done that way then i dont know

  5. #5
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Quote Originally Posted by 97ws6 View Post
    try running your ground wire to a different spot
    Great place to start.

    Quote Originally Posted by Ramairgod84 View Post
    i was thinking that. i just dont know where else i can run it in a c5
    Any place metal is (everywhere). Sand down the are your attaching to and even use some dielectric grease too. Where are your RCA connections coming from? Aftermarket CD player? RCA converter?

    Quote Originally Posted by izzhemp View Post
    Run your RCA's and remote wire on the opposite side of your car that the power wire is running, if you already have it done that way then i dont know
    This wouldn't cause intemittent problems, only interference. But good to run them that way no matter what.

  6. #6
    Senior Member Ramairgod84's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    peoria, az
    Posts
    1,017

    Black
    2001 WS6

    the rca's are going from the amp to the wires on the back of the head unit. As for grounding, lol its pretty hard to find metal in a vette. I'll check the connections tho. I have the rca's running down the opposite side too. Could my remote wire not being hooked up right cause this? I was told before that if it were the remote wire that my amp wouldnt even turn on

  7. #7
    Junior Member 97ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    bridgeport
    Posts
    62

    white
    1997 trans am ws6

    yes if your remote wire is not hooked up you will get no power to the amp at all.

  8. #8
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Quote Originally Posted by Ramairgod84 View Post
    the rca's are going from the amp to the wires on the back of the head unit. As for grounding, lol its pretty hard to find metal in a vette. I'll check the connections tho. I have the rca's running down the opposite side too. Could my remote wire not being hooked up right cause this? I was told before that if it were the remote wire that my amp wouldnt even turn on
    Yes.

    So is the HU aftermarket?

    Your amp should have an indicator light for wether its on or off. If that light is blinking with the consistency with your sub going in and out, you have a bad remote connection.

  9. #9
    Member stew215's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Levittown, PA
    Age
    26
    Posts
    223

    Black
    1999 trans am

    Check your signal wires (RCA). I had one stop working a few days ago and just went through this. Mine broke at the connector at the headunit and when I bent it around it would cut in and out. you could just hook new ones up and check it ... or if you dont have another cable get a meter and check the old cables. Hope this helps.

  10. #10
    Senior Member Ramairgod84's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    peoria, az
    Posts
    1,017

    Black
    2001 WS6

    fkn ground wire.......i tore the whole dash apart to find out the ground needed to be wrenched down more, AND my sub adjuster didnt have a great connection

  11. #11
    Member stew215's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Levittown, PA
    Age
    26
    Posts
    223

    Black
    1999 trans am

    HAHAHA see how easy the simple things can be over looked.. I am glad you found the solution without loosing your mind.

  12. #12
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Lol, be thankful it was that easy. With used electronics anything can go bad. Congrats on the easy fix though.

  13. #13
    Senior Member Ramairgod84's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    peoria, az
    Posts
    1,017

    Black
    2001 WS6

    thanks man. yea ive heard some pretty bad horror stories of these cars. for instance, we should be glad the steering column on f bodies doesnt lock up like it does on vettes

  14. #14
    Junior Member 97ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    bridgeport
    Posts
    62

    white
    1997 trans am ws6

    Sweet deal glad its working for you now if you have any more issues with that c5 ill take it off you hands lol

  15. #15
    Senior Member Ramairgod84's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    peoria, az
    Posts
    1,017

    Black
    2001 WS6

    lol the c5's just like the f bodies. When things go wrong you hate the car. You wish you could damn it to the most bottom depths of hell...but when everything's working perfectly, it's like driving a masterpiece, and you couldnt ask for anything more

  16. #16
    Member wenn_du_weinst's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    South Dakota
    Posts
    198
    what size amp is it? if your amp is to big for the electrical system in the car it will shut off and turn on, also is the amp shutting off or going into protect?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Thump/knocking under car when going fast
    By sezo in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 04-26-2014, 04:05 PM
  2. Need help with loud thump.
    By topfig1 in forum Western Members
    Replies: 19
    Last Post: 07-30-2007, 05:08 PM
  3. not a fbody but some thump nonetheless...
    By EVL LS1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 7
    Last Post: 03-02-2007, 04:53 PM
  4. Rear End Thump??? Wheel Hop.
    By Pro50gt in forum Firebird / WS6
    Replies: 4
    Last Post: 11-21-2006, 06:50 PM
  5. Sub-Thump T-Top Box Question
    By ScrapMaker in forum Stereo and Electronics
    Replies: 17
    Last Post: 04-07-2006, 11:03 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •