Results 1 to 16 of 16

turn signals

This is a discussion on turn signals within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; hey all. when i got in my car today my signals did not work. they were working fine yesterday. when ...

  1. #1
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    turn signals

    hey all. when i got in my car today my signals did not work. they were working fine yesterday. when i click em on nothing shows up on the dash or anything. ive changed all the bulbs and the flasher within a couple months so im assuming it might be the fuse. which fuse would it be? or are there any other possiblities of why this happened?

  2. #2
    Electrical Engineer KMdef9's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    North of the Motorcity
    Posts
    2,611

    Custom Swirly Black
    2001 WS6 M6

    Quote Originally Posted by pewterz55 View Post
    hey all. when i got in my car today my signals did not work. they were working fine yesterday. when i click em on nothing shows up on the dash or anything. ive changed all the bulbs and the flasher within a couple months so im assuming it might be the fuse. which fuse would it be? or are there any other possiblities of why this happened?
    Could be, I'm sure most cars have a fuse for the turn signals. Is any thing else not working?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northern Virginia
    Age
    54
    Posts
    464

    BLACK
    2000 Camaro SS

    Yep, check the fuse. It's behind the little panel on the left side of the dash. The fuse is labeled "TURN-B/U" or something like that. You can also put your car in reverse with the key on to see if your back-up lights are working. If the fuse is blown, the back-up lights won't be working either.

  4. #4
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    back up lights and hazards are working. i pulled the fuse and checked it, it was good but i switched it anyway. still same problems doesnt show up on dash and none of the lights flash????????

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Northern Virginia
    Age
    54
    Posts
    464

    BLACK
    2000 Camaro SS

    That's a bit of a stumper. Sounds like maybe something in the switch mechanism that is normally activated by the turn signal lever.

  6. #6
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    If you're tall you may have jammed the lever with your knee and it broke the signal switch inside.?.
    :\Users\Steven\Pictures\d6ftg5nh.gif


    Suggestion: If you are particularly irritated by another member's posting habits and are constantly fighting the urge to flame them, you can click on that person's profile, and select "Add to ignore list." This will make that person's posts invisible to you.

  7. #7
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    I'm not tall but I thought it might be the lever. It feels the same though not like limp or anything.

  8. #8
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    changed all the bulbs today... nothing. should i take it to a dealer?? any one ever had this problem that may know wat to do?

  9. #9
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    Do you hear the flasher clicking under the dash? If not you may want to go pickup a electronic flasher at any auto parts store. I hate mechanical ones and I have LEDs so i have to use electronics.
    1998 Trans Am 85k miles.
    Bolt ons, MS3 113LSA cam, Circle D Stall, Tune, Modified WS6 style hood, Full Suspension, 6000k HID's, Clear Side Markers w/ Leds, Led 3rd Brake Light and 18" AR Staggered Killer Wheels w/ BFG KDW NT's.- Weekend Toy/DD
    02 Trailblazer -Sold
    09 Ram 1500 CC - Sold
    09 Cobalt SS/TC - Sold
    13 ram 1500 LoneStar CC 4x4 - Magnaflow, K&N,and more to come-DD/Toy

  10. #10
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    well im gonna try and figure this out today. do i have to take the steering wheel off to get to this or wat? whats the easiest way to go about it.

  11. #11
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bonner Springs, KS
    Age
    33
    Posts
    402

    NBM
    99 TA

    no need to remove the steering wheel, just the kick panel under the column. The flasher on my t/a is located on the right side, clipped to the metal rail...but you can only see the clip, its on the right side of the rail (ie: directly behind the HVAC controls if that makes sense). I assume it should the be same location for a camaro.

  12. #12
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Do the hazards work?

  13. #13
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    turned out it was the flasher...... i didnt think it was cuz i just changed it about 6 months ago and when it went out the light stil lit just didnt flash. thanks for all the help fellas i appreciate it. now to the next problem lol ses light

  14. #14
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bonner Springs, KS
    Age
    33
    Posts
    402

    NBM
    99 TA

    Do you know what codes are coming up? If not, you can just go to autozone and have them read it for you.

  15. #15
    Member pewterz55's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    chicago
    Posts
    502

    light pewter metallic
    1999 z28

    P0430

  16. #16
    Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bonner Springs, KS
    Age
    33
    Posts
    402

    NBM
    99 TA

    P0430 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 2)

    Sounds like you need to replace your passenger side cat. Or if you got a bad tune...it could just be the tune. I had a horrible tune and kept popping up P0420 and P0430 codes right after installing new O2 sensors and new cats. I finally went somewhere else that does alot of LS1 work and haven't had issues since.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. turn signals
    By pewterz55 in forum Camaro / SS
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2009, 07:12 PM
  2. Turn signals!!
    By youngun67 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-17-2009, 10:09 AM
  3. Turn Signals
    By bb4ninja in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 04-16-2008, 05:17 PM
  4. Help: turn signals
    By joker in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2008, 01:18 PM
  5. Turn Signals!!
    By 2001bird in forum Stereo and Electronics
    Replies: 4
    Last Post: 01-07-2008, 10:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •