Results 1 to 7 of 7

Stereo Problem

This is a discussion on Stereo Problem within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; I have a 01 SS with a Monsoon CD system. I just put in new speakers and when the car ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Alabama
    Age
    59
    Posts
    258

    Black
    2002 SS

    Stereo Problem

    I have a 01 SS with a Monsoon CD system. I just put in new speakers and when the car is not running the system sounds great. However when the car is running and I turn up the volume much the sound cuts out and will not come back on. The head unit is still on but there is no sound. I have to turn the car off and start it again before I get sound again.

    Can someone please help me.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Diego
    Posts
    125
    can you give some more specifics. What all you installed/what your system consists of? How you wired everything? etc.

  3. #3
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ATCharming's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Rockford, IL
    Age
    26
    Posts
    8,303

    Silver
    2000 Camaro SS

    unless you have defective speakers, it is most likely a wiring problem. i say just be safe and rewire as much as you can, including the wires behind the head unit. if its aftermarket, then there should be like 14 pairs of wire splices in the back of the head unit, each of which controls different things (illumination on the screen, each speaker--positive and negative, power from ignition, etc)

    if thats the case, maybe the splices are shitty. that would be time consuming considering ud have to figure out which pairs are the problems (check em all), but it would be an easy fix and wouldnt cost u anything.

    just my .02 ive done a couple stereos lately. not too big with the speaker wiring, but hookin up the stereo im real knowledgeable of. if you could be more specific or have any other questions, let me know. ill check this thread regularly to help if i can.

  4. #4
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ATCharming's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Rockford, IL
    Age
    26
    Posts
    8,303

    Silver
    2000 Camaro SS

    i just noticed it was a monsoon system... that comes with teh car right??

    shit, in that case i might not know as much as you need. srry

  5. #5
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Chicagoland/Champaign
    Posts
    389

    Red
    '97 Z28 M6

    Quote Originally Posted by mdh100 View Post
    can you give some more specifics. What all you installed/what your system consists of? How you wired everything? etc.
    x2

    Sounds like your amp is cutting out - so knowing what speakers you replaced with what models and how they were wired is crucial.

    My first guess is that you used all 4 wires some way in the front doors on a 2 terminal coaxial speaker.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Alabama
    Age
    59
    Posts
    258

    Black
    2002 SS

    Results

    The problem has been resolved. I had to replace the amp and head unit. Thank you for all of your help.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Chicagoland/Champaign
    Posts
    389

    Red
    '97 Z28 M6

    Quote Originally Posted by axcellclan View Post
    The problem has been resolved. I had to replace the amp and head unit. Thank you for all of your help.
    You did so with aftermarket parts....correct?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Obama's Woman Problem A Problem Of His Own Making
    By Ed Blown Vert in forum Political / Debate Forum
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2013, 03:50 PM
  2. stereo and window problem
    By AB'sLs1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 07-17-2009, 03:07 PM
  3. Fuel Problem or Severe Engine Problem
    By pet_monk in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2008, 08:51 AM
  4. Car Stereo
    By 99WS6MAN in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 01-29-2007, 04:59 PM
  5. Factory Stereo Problem
    By 96TAragtop in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 09-02-2005, 08:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •