Results 1 to 3 of 3

speedometer not working after head unit install???

This is a discussion on speedometer not working after head unit install??? within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; Hey everyone, a buddy of mine is having a problem in his 98 Z28 with the monsoon system. He installed ...

  1. #1
    MHarvey
    Guest

    speedometer not working after head unit install???

    Hey everyone, a buddy of mine is having a problem in his 98 Z28 with the monsoon system. He installed an aftermarket HU, just using a harness and integrating it with the factory amp for the time being. After the install was complete, the speedo in the car doesn't work any longer. He pulled the HU out, plugged the factory deck back in, and the speedo works again. I have done alot of installation work in the past and he called to ask me about it, but I've done a couple of HU installs in these cars and never heard of anything like this, can someone shed some light for me? Thanks, Mike

  2. #2
    Custom User Title
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    here
    Age
    43
    Posts
    32
    The VSS wire in the radio harness is probably grounding out or something. Check to make sure that the wire harness adaptor is configured correctly or that the pins in it arent getting bent. VSS wire is the grren/white stripe in factory harness.

  3. #3
    MHarvey
    Guest
    Thanks, for the information. I wasn't aware that there was even a VSS wire in the factory radio harness, but that does make sense as I believe that it was euipped with the automatic volume adjust. He's coming by tomorrow, to have me take a look at it, so I'll check to see what he's got tied in on the harness.
    Thanks again
    Mike

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Head Unit install in pics
    By sjsingle1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 69
    Last Post: 03-06-2016, 12:37 AM
  2. Speedometer stop working
    By Promise517 in forum Firebird / WS6
    Replies: 18
    Last Post: 04-11-2011, 06:19 PM
  3. Speedometer not working
    By Promise517 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 04-11-2011, 04:46 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 12-23-2009, 05:02 PM
  5. Stock Head Unit System or install custom head unit?
    By ibh182 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 06-16-2007, 10:43 AM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •