Results 1 to 4 of 4

speakers still crackle??

This is a discussion on speakers still crackle?? within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; heres the situation: i replaced all my speakers in my 01 z28. rear 4' boston accoustics, mid 6' elemental designs ...

  1. #1
    HUNTER S. THOMPSON FAN Raoul-Duke's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    BURBANK
    Posts
    1,120

    speakers still crackle??

    heres the situation:

    i replaced all my speakers in my 01 z28. rear 4' boston accoustics, mid 6' elemental designs 7kv.2, and front 6.5' infinity kappa 62.7....before the install my front speakers would crackle bad on mid-high volume. the others were just out n sounded bad kinda..

    Soooo i took off the front panels to see alpine type-s in there for both the front and the speakers looked relatively new...i was surprised that they went out like that. And then low n behold the brand new fuckin infinitys did the same thing..Soo im thinkin the guy put these aplines in thinkin his stock ones went out to only realize the problem wasnt the speakers. Sooo what could possibly be causing this??? My friend said it might be a bad video out plug or some shit. anyone know??
    01 m6 z28 - lid / lt headers / 3' ory w no cats / flowmaster catback w 3' dmh e-cutout / nelson pcm tune

  2. #2
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    It could be a bad connection somewhere. Do you have the factory or aftermarket headunit? Do you have monsoon?

  3. #3
    HUNTER S. THOMPSON FAN Raoul-Duke's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    BURBANK
    Posts
    1,120
    Quote Originally Posted by bigrondownhiller View Post
    It could be a bad connection somewhere. Do you have the factory or aftermarket headunit? Do you have monsoon?
    yes i have the mosoon and yes it is the factory head unit. what does that mean?

  4. #4
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    I would pull the headunit and make sure all the connections are good. Then go to the amp near the spare tire and do the same thing. If everything is good then it could be the headunit itself. Also check the wiring where it passes through the door.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: Sail speakers and rear speakers
    By TJKIDD in forum Stereo and Electronics
    Replies: 7
    Last Post: 06-01-2011, 05:21 PM
  2. new speakers
    By camaroluvr447 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 10
    Last Post: 03-21-2011, 09:03 AM
  3. Question: Difference between car speakers and home speakers?
    By Kedwin in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-05-2010, 05:11 AM
  4. Question: Speakers
    By JaycenK in forum Stereo and Electronics
    Replies: 7
    Last Post: 09-12-2010, 03:38 PM
  5. Car speakers
    By GottaHaveLS1 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 28
    Last Post: 12-28-2006, 03:37 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •