Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 26 of 26

Speakers Sound Terrible...HELP!

This is a discussion on Speakers Sound Terrible...HELP! within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; Yeah it is harder to get some bass in the vert. One of the problems is the rear speaker has ...

  1. #21
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Yeah it is harder to get some bass in the vert. One of the problems is the rear speaker has no baffle to it because of the opening for the top. It probably has a little better bass with the top down. Also check to make sure the pos and neg wires arent crossed on one or more of the speakers. Did you get coaxials or three way speakers?

  2. #22
    Junior Member munecorey`'s Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NJ
    Posts
    56

    black
    98 trans am

    I got the coaxils, but i remembered that i did not run new wire to the front speakers only to the back ones, o and does the cable matter cause i got some cheap one from autozone like 20 feet for 5 dollars!

  3. #23
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    +1 on checking polarity. sounds like you got a pos/neg mixed up somewhere(s).

  4. #24
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    Or you're missing the sub(s) in the trunk! Seriously, if you're trying to get a decent quality well balanced sound at even a modest volume, a sub is very helpful if not necessary imho.

  5. #25
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Quote Originally Posted by munecorey` View Post
    I got the coaxils, but i remembered that i did not run new wire to the front speakers only to the back ones, o and does the cable matter cause i got some cheap one from autozone like 20 feet for 5 dollars!
    What gauge was the wire? Was there full range speakers in the rear or just woofers?

  6. #26
    Junior Member munecorey`'s Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NJ
    Posts
    56

    black
    98 trans am

    Sorry to the op for hijacking the thread! Well in the back it was the stock subwoofers, which i took out since they did not work no more. And since i put a new h.u i got coaxil speakers for the back! Which i know would not give any bass, but i at least thought they would sound descent but sound worse everyday. Maybe i did cross the positive and the negatives! Actually it is very possible!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Front speakers sound bad
    By mdcrabbie in forum Stereo and Electronics
    Replies: 7
    Last Post: 04-19-2010, 07:14 PM
  2. no sound from speakers
    By supercampeones4 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 02-09-2009, 08:47 PM
  3. Question: Whining sound from speakers?
    By dpeach in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2008, 10:27 AM
  4. Speakers sound messed up
    By coupe00 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 23
    Last Post: 04-21-2007, 02:21 PM
  5. Help Aftermarket Sail Panel Speakers Sound Terrible.
    By 99BlueTA in forum Stereo and Electronics
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-2005, 09:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •