Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Speakers Sound Terrible...HELP!

This is a discussion on Speakers Sound Terrible...HELP! within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; OK, I'm about fed up with this stereo in my '02 Camaro...Here is the deal... When I cranked up my ...

  1. #1
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    Speakers Sound Terrible...HELP!

    OK, I'm about fed up with this stereo in my '02 Camaro...Here is the deal...

    When I cranked up my factory stereo, the speakers sound like they were blown. It didn't do it all the time, so I thought it was the Head Unit. I changed out the head unit to a new Pioneer. STILL DOES IT!!!
    OK...So I then I thought it was definately the speakers, but ALL of them? Well, I changed ALL of them. 2 - 6.5's in the doors, 2 - 6.5's on the sides, and 2 - 4.5's in the rear. STILL F'n DOES IT!!!
    What the hell!!!
    Anybody else go through this? I can turn my stereo about 1/2 way up. It just gets to the point where it is loud enuff to hear while driving. Any louder than that and they sound blown/distorted again.
    I had the monsoon system, and I heard that can be caused from the factory amp, but I've looked everywhere and can't find one! Where is it???

    Any help would be awsome!!! Thanks
    Nut

    2002 Z28

    Track History
    5-10-08 13.522 @ 106.59 72 degrees ~ Stock? No Mods? (this is how I bought it)
    6-14-08 13.577 @ 106.71 93 degrees ~ SLP Lid, Smooth Bellow, and Magnaflow Catback Exhaust
    Next Race: I'm done for this season...be back next year!

  2. #2
    Veteran Blackbird WS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    van down by the river
    Posts
    1,937
    you need a real amp not that shit that GM puts in, and good speacker and make sure everything is wired up the right way, some times the past owners mess around with the wires and fuck up everything just my .02

  3. #3
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    I understand that, but is it the factory amp causing that problem? If so, do you know where it is located so I can rip that SOB outta there?!

  4. #4
    Veteran Blackbird WS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    van down by the river
    Posts
    1,937
    i have no idea were GM puts it most likely in the stupid place you could think of, but you change everything but the amp so that should be the prob, if i was you i would rewire the hole sound system with real speaker wires to all the speaker to were ever you going to put the new amp, the only thing that goes to the head unit from the amp is the remote wire, just my .02

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Dawson, IL
    Age
    58
    Posts
    83

    NBM
    2000 Trans Am

    Factory amp is above the rear passenger side wheel well - take off the spare cover and you can see it up there

  6. #6
    Member wenn_du_weinst's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    South Dakota
    Posts
    198
    try bypassing the amp and run wires straight from the out puts on the cd player to the speakers

  7. #7
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    Yeah...I'm just gonna run new wires to everything...
    I was hoping someonee would have a more "simple" answer. Dang the luck!

    Thanks for helping, I'll let you know if it goes away, though I don't know why it wouldn't.

  8. #8
    Member slade8200's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NH
    Posts
    110

    Black
    02 SS #8850

    Was the head unit you ripped out the stock Monsoon one?

  9. #9
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    Quote Originally Posted by slade8200 View Post
    Was the head unit you ripped out the stock Monsoon one?
    Yes, Everything was stock. No signs of anyone doing anything with the Stereo System.

  10. #10
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    well...after spending $300 on a head unit and $300 on speakers.. it did turn out to be the $10 wiring...

    Dang, I could a spent $600 elswhere! Oh well...Thanks for the input. Sounds great now.

  11. #11
    Veteran Blackbird WS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    van down by the river
    Posts
    1,937
    just like i said the wiring, for me most of the time its the wiring to, you always check the wiring first. but thats good that it was the wiring and not the amp so you save some money there anyways, the speakers were a good buy the GM ones suck, and about 95% of us change the head unit anyways

  12. #12
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    yeah...it all would have got done eventually.

  13. #13
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    well, don't look at the 10 dollar wiring as the prob. The prob was the cheap, underpowered gm amp that you have now bypassed. You are now using the amp within your new head unit and not allowing the gm amp to distort it before reaching your speakers...so money well spent, not wasted! Enjoy it! Eventually you'll prolly want more than the head unit amp and put an amp in there

  14. #14
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    nahhh
    That's what I have the system in my Grand Prix for. It would just add too much weight to the Camaro!

  15. #15
    Member slikws6's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    southeast
    Posts
    136

    Black
    1998 WS6 Convert

    nut6778
    Sorry to bring this thread back up but what part of the wiring was the problem.

    When I bought my car the to front speakers where blown(paper ripped all around).So I ordered 2 more new one from gm and replaced them and less than 2 months later the drivers sounds like it is busted agian.I never turn it up loud and I think it may be a wiring problem.

    Thanks

  16. #16
    Work..Eat..Sleep..Repeat nut6778's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bethalto, IL
    Age
    39
    Posts
    131

    Sunset Orange Metallic
    2002 Z28

    The wiring didn't look too bad. I think the prob was in the factory amp. I just went ahead and ran new wire to every speaker straight off of the head unit.

  17. #17
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Quote Originally Posted by slikws6 View Post
    nut6778
    Sorry to bring this thread back up but what part of the wiring was the problem.

    When I bought my car the to front speakers where blown(paper ripped all around).So I ordered 2 more new one from gm and replaced them and less than 2 months later the drivers sounds like it is busted agian.I never turn it up loud and I think it may be a wiring problem.

    Thanks
    Could be a wiring problem, could just be the speaker is blown. Who knows how long the gm one you got was laying around. I wouldn't replace with paper again. Once it is out upgrade to some aftermarket ones and they will last longer and sound better.

  18. #18
    Junior Member munecorey`'s Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NJ
    Posts
    56

    black
    98 trans am

    Mine sounds like that, i have a top of the line jvc arsenal and power acousik speakers, and they still sound like shit, i ran new wires and still sounds bad! Maybe is because is a 98 vert!

  19. #19
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Quote Originally Posted by munecorey` View Post
    Mine sounds like that, i have a top of the line jvc arsenal and power acousik speakers, and they still sound like shit, i ran new wires and still sounds bad! Maybe is because is a 98 vert!
    What sounds bad about it?

  20. #20
    Junior Member munecorey`'s Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    NJ
    Posts
    56

    black
    98 trans am

    Quote Originally Posted by bigrondownhiller View Post
    What sounds bad about it?
    Well when i try to put the volume up, it sounds like they are blown, and have no bass either it has to be low so i can get a descent sound! But as soon as i put it a little bit higher just sounds like high pitch and hurts my ears!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Front speakers sound bad
    By mdcrabbie in forum Stereo and Electronics
    Replies: 7
    Last Post: 04-19-2010, 07:14 PM
  2. no sound from speakers
    By supercampeones4 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 02-09-2009, 08:47 PM
  3. Question: Whining sound from speakers?
    By dpeach in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2008, 10:27 AM
  4. Speakers sound messed up
    By coupe00 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 23
    Last Post: 04-21-2007, 02:21 PM
  5. Help Aftermarket Sail Panel Speakers Sound Terrible.
    By 99BlueTA in forum Stereo and Electronics
    Replies: 4
    Last Post: 12-18-2005, 09:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •