Results 1 to 4 of 4

sorry for this dumb question...

This is a discussion on sorry for this dumb question... within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; concerning my factory alarm, i've had my car 4yrs now and always forget how to reset the alarm , but ...

  1. #1
    Member 28Marcos's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    SATX
    Age
    34
    Posts
    375

    Pewter
    99 Z/28

    Question sorry for this dumb question...

    concerning my factory alarm, i've had my car 4yrs now and always forget how to reset the alarm, but my question is, i let my mom drive my car and when i got it back, I hit the unlock button and my alarm goes off. what am i supposed to do during this, i've tried putting the key in teh ignition, hitting unlock on both the door and the remote and toggled teh button under the dash. I can't find my owners manual right now, i don't think its my shock sensor going bad because it only does goes off when i hit unlock. Also when i close the door, about a minute later, the doors lock, is that the valet mode or what?

  2. #2
    Member CJREX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    GA
    Posts
    701
    Gone:2001 Camaro SS #4846

    Do you have a second key fob to try?

    It sounds like the Unlock button may be triggering the Panic mode.

    Also, double check the shock sensor.

    Mine came loose and the alarm would go off if the wind blew.

    It was hanging in the wheel area and the slightest movement caused it to bump.

    As far as turning it off...

    You should be able to put the key in the ignition and turn it to ON to make it stop.

  3. #3
    Member 28Marcos's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    SATX
    Age
    34
    Posts
    375

    Pewter
    99 Z/28

    well it turns out, it was caused by my battery being low on fluid lol, i disconnected teh shock sensor and same problem, disconnected the battery same problem, checked the battery and it was low real low, and neglected my bad, so i cleaned the terminals and added distilled water and now back to good! but thanks for the help

  4. #4
    Senior Member casperss's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Waco Ky.
    Age
    43
    Posts
    1,329

    White
    2001 SS #3504

    ok not to hijack the thread but you stated that you have a toggle switch. my 01 ss has a factory alarm also but I have never seen this swtch. do the all have one? to be honest I never realy looked for it where is it at? thanks....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dumb question!
    By Badass WS6 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 7
    Last Post: 01-05-2010, 02:49 PM
  2. Dumb question again
    By JwMonE99 in forum LT1
    Replies: 21
    Last Post: 11-15-2007, 03:26 PM
  3. maybe a dumb question...
    By Cyrad2 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 08-19-2007, 03:58 PM
  4. Maybe a dumb question...
    By M-Ten in forum Firebird / WS6
    Replies: 20
    Last Post: 08-11-2007, 10:29 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •