Results 1 to 4 of 4

pioneer stereo

This is a discussion on pioneer stereo within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; Ok I got this trans am and it came with a PIONEER stereo, OK the guy I bought it from ...

  1. #1
    Junior Member Nukkl Dragger's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    MN
    Posts
    25

    red
    1998 Trans Am WS6

    pioneer stereo

    Ok I got this trans am and it came with a PIONEER stereo, OK the guy I bought it from hooked it up, so when ever you turn it off it loses it's settings, it has a prewired harness for it and looks like everything is OK but he had the switch wires and battery wires together, if I take them apart and hook it up switch to switch and battery to battery the stereo won't come on and the Odometer light is off.

    I checked the fuses looks like nothing is blown.

    He has the original stereo so I am going to get it from him

    did he short something out all fuses check ok
    Last edited by Nukkl Dragger; 04-13-2010 at 10:31 PM.

  2. #2
    Senior Member bigrondownhiller's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Orange County, NY
    Age
    42
    Posts
    2,674

    Black
    1996 Camaro Z28 vert

    Did you check the cigarette lighter fuse?

  3. #3
    Member bberretta's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Memphis, TN
    Posts
    665

    Bright Red
    2000 TA Firehawk 0041/742

    If he has the battery and switch wires run together off the radio he probably has them both hooked up to the switched power. When you turn off the key, all power is lost to the radio so it loses its settings. Just take the battery wire (most likely yellow) and hook it up correctly and it should work. Did he hack up the factory wiring harness or did he use a wiring adapter?

  4. #4
    its short but its skinny. jiveass's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    The Woodlands/spring/houston
    Posts
    2,142

    pewter
    99 trans am

    Quote Originally Posted by bberretta View Post
    If he has the battery and switch wires run together off the radio he probably has them both hooked up to the switched power. When you turn off the key, all power is lost to the radio so it loses its settings. Just take the battery wire (most likely yellow) and hook it up correctly and it should work. Did he hack up the factory wiring harness or did he use a wiring adapter?
    this^^^^.......the yellow wire will be constant hot.....while the red will be switched power meaning it will only be hot when the key is on....most likely this is your problem...in fact im willing to bet on it. if he used a wire adapter, then it should be color coded, if not then hes an idiot.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. anyone have a pioneer deh-510 installed?
    By larryndog in forum Stereo and Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 01-27-2009, 08:22 AM
  2. FS: Pioneer AVIC-D1
    By Black02LS1 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 12-22-2008, 03:42 PM
  3. Pioneer P4000DVD got ?'s
    By bgable in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 09-03-2008, 04:58 PM
  4. KICKER sub box and PIONEER amp
    By homerunhtr21 in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 20
    Last Post: 08-15-2007, 09:09 PM
  5. Pioneer DEH-p77
    By CKramer in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 03-27-2007, 12:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •