Results 1 to 12 of 12

New Stereo = New Speakers??

This is a discussion on New Stereo = New Speakers?? within the Stereo and Electronics forums, part of the General Help category; did anyone that put in a new stereo have to put in new speakers??...

  1. #1
    Impounded
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ...
    Age
    29
    Posts
    674

    New Stereo = New Speakers??

    did anyone that put in a new stereo have to put in new speakers??

  2. #2
    HERE WE GO STEELERS!!! michaelinchains's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    `da nati
    Posts
    999

    black
    `99 GTP/`98 formy(sold)

    i didn`t when i had my alpine audio/video headunit & cd changer installed,but i need to

  3. #3
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    The monsoon unit runs off 2 ohm system, all the speakers are two ohm. It makes the speakers generally sound like crap because its being amped twice, once by the headunit and once by the stock amp.

  4. #4
    formally 01 T/A 0verkill's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    San Diego ca
    Posts
    2,253

    "Arrest Me Red"
    2001 trans am

    you dont have to but like joshiedoon sead it gets ampet 2 times so it is going to go out faster. i had the same thing in my old max with the bose.

  5. #5
    formally 01 T/A 0verkill's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    San Diego ca
    Posts
    2,253

    "Arrest Me Red"
    2001 trans am

    you may need an system module to get it in the right way. call crutchfield they can tell you for sure.

  6. #6
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    Depends how good you want it to sound and how loud you want it to be? I have my stock in my TA still but I have usually always replaced the complete stereo in every GM and ford I've owned. I gutted my Trailblazer and used an Eclipse DVD/Nav, Memphis 6.5" F+R door speakers, Memphios 12" subs, and a 5 channel Memphis Bell Amp to run it all. I plan to do the same thing in the TA but with a 10" sub and normal cd player. You can just replace the radio if but for a good stereo you can hear driving fast with the t tops off you need more.

  7. #7
    Junior Member 1badassls1's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Martin, Tennessee, United Stat
    Age
    30
    Posts
    42

    Navy Blue Metalic
    1998 Trans Am

    I put all infinity reference series componet speakers in my car and the factory head unit is still in. I love the look of it plus the built in equalizer is awesome. I have cutouts on my car and can be doin 6 grand through the gears and not hear the car, because the speakers are so loud!

  8. #8
    Impounded
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ...
    Age
    29
    Posts
    674
    Yeah I have infinitys and they are really good with the sub and stereo

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    ct
    Posts
    61

    blue
    2002 ws6

    im surprised that no one made a jumper set to onto the monsoon amp so you unplug the amp put the jumper in place and this way you can use the head units amp to run the speakers... if they already did this ive never seen it, for now all i know the best way is to rerun all the speaker wire

  10. #10
    Impounded
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ...
    Age
    29
    Posts
    674
    well this way I can replace them with better speakers if one of these blow

  11. #11
    Member Mike's TA's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Austin, TX
    Age
    35
    Posts
    880

    Black
    99 Trans Am(sold)

    Quote Originally Posted by ws6race View Post
    im surprised that no one made a jumper set to onto the monsoon amp so you unplug the amp put the jumper in place and this way you can use the head units amp to run the speakers... if they already did this ive never seen it, for now all i know the best way is to rerun all the speaker wire
    Well, you could do this, but you should still change out the factory 2ohm speakers for some 4ohm ones. Probably why they haven't made one, but you could build one yourself and sell them.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    USA
    Posts
    92
    Quote Originally Posted by 99TransAmSLP View Post
    did anyone that put in a new stereo have to put in new speakers??
    It depends. If you still have good speakers why change it. If you want to get louder than it should be then go change the speakers.




    _____________
    mercedes parts

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: Stereo or amp?
    By croslod in forum Stereo and Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 09-18-2011, 04:09 AM
  2. Question: Sail speakers and rear speakers
    By TJKIDD in forum Stereo and Electronics
    Replies: 7
    Last Post: 06-01-2011, 05:21 PM
  3. Question: Difference between car speakers and home speakers?
    By Kedwin in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 10-05-2010, 05:11 AM
  4. Sail Panel Speakers....stereo or mono???
    By fredmr85 in forum Stereo and Electronics
    Replies: 17
    Last Post: 04-01-2007, 08:40 PM
  5. Stereo value
    By CaptainCaveMan in forum Almost Anything Goes
    Replies: 1
    Last Post: 03-13-2006, 07:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •